Ir jis neklydo - žiūrėdamas penktąjį – jubiliejinį Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago organizuotą ledo šou ir klausydamasis publikos ovacijų galėjai pagalvoti, jog į Lietuvą grįžo sovietmetis, kai komunistų partijos suvažiavimuose valandas netildavo plojimai, mat dėl baimės pasirodyti nelojaliu valdžiai niekas nedrįsdavo nustoti ploti pirmas.

Pamatyti dailiojo čiuožimo žvaigždyno lietuviai autobusais važiavo iš visų šalies pakraščių. Utenos pramogų arenoje surengtuose dviejuose pasirodymuose žiūrovai ilgiausiai nuo ledo nepaleido pasaulio ir Europos čempionatų prizininkų, penkių olimpinių žaidynių dalyvių M.Drobiazko ir P.Vanago bei pirmą kartą Lietuvoje viešėjusių olimpinio, keturiskart pasaulio ir triskart Europos čempiono Aleksejaus Jagudino bei olimpinių, dukart pasaulio bei triskart Europos čempionų Tatjanos Navkos ir Romano Kostomarovo.

Čiuožėjams – gėlės ir žaislai

Šou prasidėjo baltai apsirengusių būrio čiuožėjų mini spektakliu, kurio metu šokėjai vaidino esą Fantomo rūmuose, atliko šokių fragmentus.

M.Drobiazko ir P.Vanagas pirmoje renginio dalyje šoko pagal grupės „Pink Floyd“ kūrinį „Hey you“. Antrajam šokiui lietuviai pasirinko „Karibų jūros piratus“, kuriame fechtuojamasi tikromis špagomis. Publikai reikalaujant, šokėjai buvo priversti keliskart pakartoti įspūdingiausius pasirodymo momentus, o vieno jų metu iš špagų pasipylė fejerverkų liepsnos. Po M.Drobiazko ir P.Vanago šokių išsirikiavo ilga gerbėjų minia, savo dievams norėjusių padovanoti gėlių.

A.Jagudinas Lietuvos publiką taip pat pradžiugino dviem šokiais. Antroje pasirodymo dalyje čiuožėjas atliko garsųjį kūrinį „Žiema“, kuris prieš ketverius metus jam atnešė auksą Solt Leik Sičio olimpiadoje. A.Jagudinas keliskart kviestas bisui, o aistringiausios gerbėjos ir vaikai čempioną apipylė gėlėmis. Atsidėkodamas už gėles čiuožėjas vaikus pabučiavo.

Jam šokant smuiku akompanavo tarptautinių konkursų laureatė Katerina Bykova. Galbūt lietuviai legendinį rusų čiuožėją šokantį matė paskutinįkart, mat kalbama, kad A.Jagudinas šįmet žada baigti sportininko karjerą.

Publika su džiaugsmu sutiko ir Turino olimpinius čempionus T.Navką ir R.Kostomarovą, praėjusį sezoną tarptautinėse arenose buvusius M.Drobiazko ir P.Vanago varžovais. Jie šoko pagal kūrinį „Karmen“, šįmet padėjusį laimėti Turino olimpiados auksą. Pora apmėtyta pliušiniais meškiukais ir gėlėmis.

Lietuviai ant ledo išvydo dvi poras, ateityje turinčias pakeisti M.Drobiazko ir P.Vanagą. Tai dabartinis Lietuvos čempionas 21 metų Deividas Stagniunas su 19 –mete amerikiete Katherine Copely ir šalies vicečempionas 24 metų Aidas Reklys, jau pusmetį šokantis su septyniolikmete Nicolette Amie House iš JAV.

Ne tik čiuožimu, bet ir akrobatiniais triukais ant kabančios virvės žavėjo viešnia iš Prancūzijos Marie-Pierre Leray. Žiūrovus juokino ne pirmąkart Lietuvoje viešėję ledo akrobatai iš JAV Akop Manoukian ir Armen Saakian ir komikas, Prancūzijos čempionas Laurent Tobel. Publika šiltai sutiko ir ne pirmąkart Lietuvoje viešėjusius JAV atvirojo čempionato nugalėtoją Rory Burghard ir Europos čempionatų prizininką prancūzą Stanick Jeanette.

Šou pabaigoje pilnutėliai Ledo rūmai šokėjams dėkojo stovėdami, skambant ovacijoms dailiojo čiuožimo meistrai dar kartą atliko įspūdingiausius pasirodymų fragmentus, bendrą šokį, tačiau publika dar ilgai nenorėjo nuo ledo paleisti žvaigždžių. Paskutinio šokio metu iš viršaus ant ledo pažiro ugnies purslai.

Atgauti jėgų šokėjai neturės kada – pirmadienį ir antradienį čiuožėjų laukia pasirodymai Kaune, trečiadienį – Taline ir penktadienį Klaipėdoje. Pasirodymas Vilniuje tapo dešimtuoju europinio turo “Liepsnojantis čempionų ledas” šou, prieš tai aplankyti Lenkijos Gdansko, Liublino, Torūnės, Vroclavo ir Varšuvos miestai, koncertuota Vokietijoje.

Čempionų pasirodymus dar išvys Austrijos, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos žiūrovai.

2000 m. pasaulio, 2000 m. ir 2006 m. Europos čempionatų bronziniai prizininkai M.Drobiazko ir Vanagas ledo šou pradėjo rengti 2002 m. Tuomet surengtos „Ledo žvaigždės“, po metų – „Liepsnojantis ledas“, 2004 m. – „Misterija“, o pernai – „Liepsnojantis Olimpo ledas“.