Praėjusį rudenį J.Olekas ragino Kauno valžią iki kovo 19 dienos apsispręsti, ar laikinojoje sostinėje bus kuriamas Karo technikos muziejus.

Kauno valdžios atstovai pripažįsta, kad 6-tasis fortas yra unikali ir gera vieta Karo technikos muziejui, tačiau forto pritaikymas muziejaus reikmėms būtų per brangus.

"Bėda yra ta, kad restauruoti, sutvarkyti, ištirti fortus reikia labai daug pinigų. Tai tikrai kainuotų apie 20 milijonų litų. Savivaldybė tokių lėšų neturi", - sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliūkštis

R.Miliūkščio teigimu, Krašto apsaugos ministerija turėtų prisidėti prie 6-tojo forto tvarkymo darbų, tačiau ministerija pateikė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią Kauno savivaldybė turėtų sutvarkyti fortą, o ministerija eksponuotų techniką, prižiūrėtų muziejų bei pasiūlytų darbuotojus su etatais ir jų išlaikymą.

Jei Kauno valdžia nesuteiks muziejui patalpų, jis bus kuriamas kitur, o tarp pretendentų minimos Vilniaus miesto, Marijampolės bei Kazlų Rūdos savivaldybės.

Tačiau Kauno valdininkai viliasi, kad derybos su Krašto apsaugos ministerija dar bus pratęstos.

"Galbūt dar bus naujos derybos, kai atsiras pinigėliai iš Krašto apsaugos ministerijos. Savivaldybė įsipareigojo ir pradėjo rengti detalųjį planą, kitus dokumentus. Darbai iš savivaldybės pusės yra pajudėję", - sakė R.Miliūkštis.

Kariuomenės vadovybės įsakymu, nurašant pasenusią techniką ar ją keičiant nauja, būsimajam muziejui paliekama po du kiekvieno tipo technikos egzempliorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją