Aplink nuvilnijo jo elgesiu pasipiktinusiųjų šnaresys.

Per antrą pertrauką tas pats maždaug 40 metų aštuntoje eilėje sėdėjęs vyras prapliupo: "Mamontovą - į muilą! Lauk iš scenos Mamontovą! Į muilą jį! Lauk!" Į triukšmadarį sužiurę salėje sėdintys žmonės siūlė pačiam lipti ant scenos ir vaidinti. Tačiau šis nesiliovė. Tuomet spektaklį žiūrėjęs Valstybės saugumo departamento atstovas spaudai Vytautas Makauskas priėjo prie vyriškio ir pabandė ramiai su juo pasikalbėti.

Dar neprasidėjus trečiam veiksmui pasirodė policijos pareigūnai. Kai du policininkai prisiartino prie įžūlaus žiūrovo, visi dėkodami jiems prapliupo ploti. Vyrą teko beveik jėga išnešti iš salės.

Vaidinant finalinę sceną pasigirdo smarkus durų trinktelėjimas. Tas pats akiplėša vėl ėmė šaukti: "Į muilą Mamontovą! Ir Nekrošių! Kur aštunta eilė? Tikiuosi, mano vietos niekas neužėmė!?" Vienam žiūrovų jis dar pagrasino "išjungsiąs" už tokius žodžius. Vyriškis įžūliai prasibrovė į savo vietą ir atsisėdo. Spektaklis buvo vaidinamas toliau.

Vakar LŽ kalbintas A.Mamontovas labai ramiai komentavo situaciją: "Esu profesionalas, visą dėmesį sutelkiu į sceną. Jei reaguočiau į tokius dalykus, jau seniai nebūčiau scenoje." Atlikėjas sakė, kad yra pasitaikę rėkavimų per koncertus, bet jam atrodo, jog protestus derėtų reikšti kitaip. Nepatinka - nepirk bilieto ir neik. Savo nuomonę gali išsakyti sutikęs atlikėją gatvėje, gali jam parašyti laišką. A.Mamontovas atlaidus įsismarkavusiam vyriškiui: "Matyt, jis turi asmenybės saviraiškos problemų. Gaila žiūrovų, kurie norėjo stebėti spektaklį ir jiems buvo sugadinta nuotaika."

Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus Adolfo Večerskio tą vakarą salėje nebuvo. Apie incidentą jis sužinojo iš administratorės. Direktoriaus teigimu, už tvarką buvo atsakingas "Meno fortas", nuomojęs salę. Kita vertus, ką tokiam žiūrovui galėtų padaryti apsauga besirūpinančios moterys? A.Večerskis tikino neprisimenantis panašių atvejų teatre.