45 minutes trukusio trijų dalių šou metu buvo pristatyta daugiau nei pusė šimto kostiumų: pirmojoje – J. Statkevičiaus darbų retrospektyva, antrojoje ir trečiojoje operoms „Bohema“ ir „Kaukių balius“ sukurti kostiumai.

Pirmieji modeliai išsiskyrė savo lengvumu, grakštumu ir šviesumu, antroji dalis kontrastavo griežtumu ir tamsių spalvų deriniais, o trečioji iš tolo švietė ryškiais, drąsiais ir netikėtais vizualiniais sprendimais.

Išraiškingus „Bohemos“ kostiumus demonstravo ne profesionalūs modeliai, o už aktorinį meistriškumą nemažai pagyrų sulaukę operoje dainuojantys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai. Ryškiausiu akcentu tapo operos dainininkės Asmik Grigorian pasirodymas.

„Buvo fantastiška!“, - vos nulipęs nuo podiumo sėkmingu kolekcijų pristatymu atsidžiaugti negalėjo dizaineris, kurio sukurtų modelių šou tapo saldžiu penktadieniniu desertu madai neabejingų žiūrovų akims.

J. Statkevičiaus madų šou – originalaus „Sostinės dienų“ proga surengto projekto „Garsų kaukės” dalis, kurį palapinėje tarp kviestinių svečių stebėjo ir sostinės meras Juozas Imbrasas su žmona Birute. Renginio metu skambėjo minėtų operų fragmentai, grupių „Pieno lazeriai“, „Happyendless DJ Team“ ir elektroninės muzikos kolektyvo „Fusedmarc“ atliekami kūriniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją