Pasak pranešimo spaudai, čia nėra scenografijos ir kostiumų, jokių šviesios efektų ir rekvizito, kurie padėtų aktoriams sukurti iliuziją. Čia nėra scenos. Aktoriams užtenka vos kelių kvadratinių metrų aikštelės.

Viskas, kuo jie gali pasikliauti, yra jų kūnas, balsas ir tekstas.

Shakespeare‘o „Hamletas“ čia „pagražintas“ labai skirtingų autorių tekstais: Williamo Blake‘o ir Goethe‘s, Büchnerio ir Čechovo, Eminemo ir Ginsbergo, Attilos Józsefo ir Jánoso Pilinszkio.

Anot prancūzų Libération, „Nors cituojama gausybė autorių, triumfuoja Shakespeare‘as, vaidinamas trijų aktorių. Jie dovanoja mums išskirtinę ir galingą teatro patirtį, ir tai mums dar kartą primena, kad Árpádas Schillingas ir Krétakör teatras iš Budapešto yra pačiame šiandieninės Europos smaigalyje“.

Árpádas Schillingas ir „Krétakör“ teatras yra neblogai pažįstamas Lietuvos publikai. Teatro festivaliuose „Naujosios dramos akcija“ ir „Sirenos“ gastroliavo jo spektakliai „Baalas“, „Juoda šalis“, „Žuvėdra“. Pernai trys lietuvių aktoriai (Dainius Gavenonis, Gytis Ivanauskas, Rimantė Valiukaitė) dalyvavo unikaliame „Krétakör“ projekte „Astronomo sapnas“ buvusioje didžiausioje Vengrijos kosmoso stebėjimo stotyje.

Gigantiškame sovietinių laikų statinyje „Krétakör“ kartu su tarptautine komanda sukūrė savaitę trukusią įspūdingą meninę akciją, kurią aplankė keli tūkstančiai žiūrovų. Spalio 28 d. 12 val. „Meno forte“ bus galima pamatyti dokumentinį filmą apie šio projekto kūrimą ir išgirsti jo režisieriaus bei jame dalyvavusių lietuvių aktorių komentarus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją