„Aš visiškai pritariu J. Šeduikytei. Iš tikrųjų politikams reikia labai atsargiai kalbėti apie kultūrą, ypatingai jeigu neišmanai" – ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras Gediminas Kirkilas.

Jis nepraleido progos pakritikuoti savo partijos kolegos vicemero Algirdo Paleckio, kuris praėjusią savaitę kalbėdamas per LTV „Panoramą", pareiškė, jog remti profesionalųjį meną – ne savivaldybės reikalas. „Tas menas rūpi vien elitui, tai elitas tegu jį ir remia“, – kalbėjo A. Paleckis.

„Pasakyti tokį dalyką apie mūsų galbūt žymiausią šiuolaikinį menininką Joną Meką, kuris neabejotinai jau yra įėjęs į pasaulio meno istoriją, kuriuo mes turime didžiuotis, ką gali pasakyti apie tokį žmogų, kuris sako tokius žodžius? Reiškia, kad jis visiškai nieko neišmano. Aš paprastai stengiuosi tose srityse, kurių neišmanau, arba apie jas nekalbėti, arba kalbėti kaip galima mažiau, o juo labiau nemokyti menininkų", – tęsė jis.

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu yra sudariusi darbo grupę, kuri nagrinėja lietuvių išeivijos menininko Jurgio Mačiūno 2600 eksponatų kolekcijos įsigijimą už 5 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu kolekciją dar Artūro Zuoko vadovaujamai savivaldybei pardavęs lietuvių menininkas J. Mekas tvirtina, kad artimiausiais metais jos vertė išaugs dvigubai.

DELFI primena, kad trečiadienį Vilniaus Rotušėje sostinės meras Juozas Imbrasas už Lietuvos ir Vilniaus garsinimą įteikė padėkos raštus nusipelniusiems žmonėms, visuomeninėms organizacijoms ir verslo įmonėms. Iškilmingą ceremoniją, kurią lydėjo plojimai, sujaukė atlikėja J. Šeduikytė, kuri, padėkojusi už jai parodytą dėmesį, atsisakė priimti apdovanojimą.

„Paėmusi apdovanojimą aš jausčiausi blogiau negu nepaėmusi ir pasakiusi, kas mano viduje ar širdyje dedasi. Man dabar yra lengva pragyventi iš to, ką aš darau, tačiau žinau, kad yra žmonių, kurie per dienas, naktis sėdi, kuria, bet net gal neturi pavalgyti ko. Tai yra galbūt būsimi genijai“, – savivaldybės valdžios pasisakymus apie profesionalųjį meną kritikavo J. Šeduikytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją