Susitikimą su rašytoju organizavusios leidyklos atstovų tvirtinimu, rašytojas autografus dalijo apie valandą, o gerbėjai iš anksto buvo perspėjami, kad visiems J. Irvingas pasirašyti tikrai negalės.

Norinčiųjų gauti mėgstamo rašytojo parašą eilė nusidriekė per visą parodų salę dar gerokai iki oficialios autografų dalybų pradžios. J. Irvingo knygas gniaužiantys ir autografo laukiantys skaitytojai juokavo, kad baisesnės eilės būdavo tik sovietmečiu prie dešros.

Eilė laukiančiųjų šluote šlavė bestselerių autoriaus knygas, o tie, kuriems neužteko naujausios „Kol tave rasiu“, griebė seniau išleistas.

„Aš laukiau dvi valandas, specialiai nusipirkau naujausią rašytojo knygą, kuri čia mugėje parduodama keliais litais brangiau nei prekybos centruose, nors įprastai mugėse knygos būna pigesnės. Man pikta, nes leidykla nepasakė, kiek laiko bus dalijami autografai, o mes čia kaip avinų banda stovėjom ir laukėm, kol per mikrofoną paskelbs, kad pasirašinėjimas baigtas“, – liūdnai pasakojo eilės viduryje likusi stovėti Laura.

Tačiau „Alma littera“ leidyklos, išleidusios J. Irvino knygas ir suorganizavusios jo kelionę į Lietuvą, atstovė ryšiams su visuomene Rasa Petruškevičiūtė DELFI sakė, kad visų norinčiųjų nebuvo galimybių pradžiuginti rašytojo parašu.

„Tradiciškai autografus dalija apie valandą, bet čia buvo padaryta išimtis, nes knygų mugė užsidaro 19 val., o laikas buvo pratęstas 40 minučių. Be to, mūsų darbuotojai net pradėjus dalinti autografus ėjo į eilės galą ir sakė, kad yra didelė tikimybė, jog jie negaus parašų, bet dauguma žmonių sakė, kad jie vis tiek stovės ir lauks“, – tvirtino ji.

Pašnekovės duomenimis, knygos „Kol tave rasiu“ vien per ketvirtadienį mugėje parduota maždaug 800 egzempliorių, o kitų rašytojo knygų nupirkta apie 500.

„Didžioji dalis nupirkta po pietų, artėjant susitikimui“, – pripažino leidyklos atstovė.

R. Petruškevičiūtė sakė negalinti tiksliai įvertinti, kiek knygų ketvirtadienį pasirašė J. Irvingas, bet preliminariais skaičiavimais, per minutę jis padėdavo septynis parašus, taigi per 40 minučių rašytojo autografus gavo apie 280 gerbėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją