„Buvome įpratę, kad balandis vadinamas švaros mėnesiu, o mes norime jį pervadinti aitvarų mėnesiu. Visame pasaulyje – būtent balandžio mėnesį, kuomet įsivyrauja šilti ir vėjingi orai - visi ištraukia aitvarus. Atidarykime aitvarų sezoną ir Lietuvoje. Kviečiu visus šeštadienį atvykti į Palangą ir ne tik stebėti pirmąsias Lietuvoje aitvarų pilotų varžybas, bet ir nepasikuklinti ir patiems išbandyti lengvai valdomus ir daug džiaugsmo teikiančius dvistropius aitvarus“, - sakė šventės organizatorius, 108Aitvarų klubo įkūrėjas Jurgis Pauliukas.

„Žinoma, pagrindinis šventės dalyvis bus vėjas, todėl labai tikimės, kad jis bus ne per silpnas ir ne per stiprus, o kaip tik tinkantis aitvarų laidymui“, - sakė jis.

Aitvarų pilotų varžybose galės dalyvauti visi norintys ir nors kiek mokantys valdyti aitvarus. Dalyvių registracija vyks šventės dieną, nuo 11 val. Varžybos prasidės 13 val. Dalyviai rungsis figūrinio ir akrobatinio skraidymo kategorijose.

Figūriniams skraidymui aitvarų pilotai turės atlikti privalomąją programą - 7 figūras. Akrobatinio skraidymo meistrai turės atlikti savo pačių sukurtą parodomąją programą. Varžybų nugalėtojai bus vertinami pagal figūrų atlikimo kokybę, tikslumą ir, žinoma, patrauklumą akiai ir apdovanoti besibaigiant dienai.

Aitvarų sezono atidarymo šventė Palangoje yra įtraukta į Amerikos aitvarų pilotų asociacijos kalendorių, kuriame skelbiamas visos balandžio mėnesį pasaulyje vykstančios aitvarų šventės.

Šventę organizuoja 108Aitvarų klubas. Klubas įkurtas 2007-aisiais Jurgio Pauliuko, šiuo metu vienija virš 50 aitvarų entuziastų.

„Beje, aitvarų atidarymo šventė kaip tik vyksta šimtas aštuntąją metų dieną, todėl aitvarų entuziastų klubui bus puiki proga atšvęsti ir savo vienerių metų gimtadienį“, - sakė J.Pauliukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją