Į tris dienas Vilniuje truksiančią šventę „Harlem 2008“ ir lindyhopo, autentiško džiazo, bliuzo ir triukų pamokas šiemet atvyksta vieni žymiausių pasaulyje lindyhopo mylėtojų, save vadinančių ne šokėjais ar mokytojais, bet žmonėmis, negalinčiais gyventi be svingo.

Isabella Gregorio ir Vincenzo Fesi iš Italijos išsiskiria itin energingomis improvizacijomis ir jau kuris laikas vadinami „fenomenaliai greitomis kojomis“, tad sąvoka „per greitas ritmas“ jiems tiesiog neegzistuoja. Amerikietis Dax Hock ir prancūzė Alice Mei jau kuris laikas garsėja meistriškumu šokių aikštelėje, įkvepiančiomis pamokomis ir energingais pasirodymais.

Pamokas taip pat ves ir amerikietis Skye Humphries, kuris laikomas vienu talentingiausių lindyhoperių, sugebančių labai kūrybingai išnaudoti ryšį su partneriu. Šįkart jis pasirodys kartu su Joanna Eriksson, viena geriausių Švedijos lindyhoperių. Prie užsienio svečių taip pat prisijungs ir lindyhopo judėjimo pradininkai Lietuvoje – Solveiga Griušytė ir Ichtiandras Veliulis, visoje Europoje žinomi kaip vieni nuotaikingiausių mokytojų.

Kaip iš tikrųjų atrodo lindyhopas galite pažiūrėti Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiame konkurse “The Ultimate Lindy Hop Showdown 2006”:

Kartu su judesio meistrais Lietuvos lindyhoperiai visus kviečia ne tik į pamokas, bet ir specialius vakarėlius, prasidedančius jau šį penktadienį. Gegužės 30 d. buvusioje Vaidilos teatro salėje (Jakšto 9) įžanginis, bet karštas vakarėlis kurio metu gyvai svingelį gros „Sweet Sisters“, o iš vinilinių plokstelių – DJ Swigarella. Jau čia lindyhoperiai aiškinsis kas yra kas.

Gegužės 31 d. klube „Tamsta“ kulminacinė lindyhoperių metų naktis, kurioje – Harlem Jazz Band, meistrų ir Lindyhop.lt pasirodymai, „No rules“ konkursas ir mirtinai greitas ritmas. Birželio 1 d. „Ox-Box“ salėje (V.M. Putino 5) ant Tauro kalno – dar vienas tikro svingo kvaitulys, kuriuo bus atsisveikinta su lindyhoperių renginiais iki rudens.

Tiesa, sekmadienį šventė vyks ne tik Vilniaus lindyhoperių namuose “Ox-Box”, bet ir pačiame Vilniaus senamiestyje, kuriame 19:00-21:00 vyks lindyhopo maratonas – Vilniaus lindyhoperių tradicija esant geram orui keliauti po sostinės gatves ir šokti po atviru dangumi.

Taigi lindyhoperės jau renkasi sunkeles, o lindyhoperiai traukia iš spintos kostiumus, petnešas ir visą sezoną tarnavusius batus... kurie, kaip įtariama, tokio lindy trenksmo šįkart gali ir nebeatlaikyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją