„Iki šios dienos, per visus metus besitęsusį konkursą, buvo gauti 10 tks. haiku, kuriuos atsiuntė 8 tks. Autorių. Man labai smagu žinoti, kad Vilniaus gatvėmis vaikšto tiek daug nepripažintų proetų”, - K.Sabolius.

Vakaro svečiai – ne tik kūrybingas jaunimas ir visas literatūros formas mylintys žymūs žmonės, bet ir unikalaus skambesio muzikinė grupė „M.I.R. project“. Apgaubdami visą muzikinį spalvų spektrą, „M.I.R. Project“ sugebėjo sujungti švelnų stiklo karoliukų skambesį, griežtą elektrinių gitarų „brazdinimą“ ir subtilias eiles.

Gražiausius ir įsimintiniausius haiku skaitė tokie visuomenės veikėjai kaip Vidas Bareikis, kurį į renginį atlydėjo vaikelio besilaukianti mylimoji dainininkė Jurga, Rimas Šapauskas ir daugelis kitų išraiškingumu jiems nenusileidžiančių skaitovų.

Prieš paskelbiant laimėtojus, vakaro šeimininkas nušvietė komisijos darbą: “Mano akimis tai buvo pati subjektyviausia komisija pasaulyje ir aš užtikrinu jus, kad jūs nepritarsite mūsų sprendimams. Kiekvienas turi pasirinkęs savo haiku favoritus. Konkursas buvo skirtas konkrečiai Vilniaus miestui, todėl atsižvelgėme į kūrinio santykį su miesto dvasia ir į pagrindinius haiku kūrybos principus. Žinoma didelį svorį turėjo ir mūsų subjektyvios nuostatos, bet tai neišvengiama”.

Žiuri komisija, kuriai priklausė pats K. Sabolius, muzikantas Andrius Mamontovas, „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ komunikacijos projektų koordinatorė Agnė Žemaitytė ir diplomatė Asta Chaladauskienė išrinko ne tik du geriausius „Haiku Vilniui“, bet ir penkis dėl vienų ar kitų priežasčių labiausiai įsiminusius daugkartinius trieilių autorius.

Dainius Dirgėla – ironiškiausias autorius, kurio kūryba komisijos nariai atpažindavo dar neperskaitę vaikino pavardės. Ilona Janulienė – subtiliausia kūrybininkė. Tomas Savickas – taikliausias poezijos šauklys. Rimutė Aranauskienė – autorė aprašiusi visus Vilniaus rajonus. Sandra Biaigo – moteriškiausi haiku.

Geriausiais pripažinti Jonas Lekevičius, kurio haiku „Senutės langas paberia kruopas žemyn sparnų plazdesys“ buvo pripažintas struktūriškai idealiausiai atitinkančiu visus haiku kanonus ir Tomas Čepaitis, kurio haiku „Štai Petras Repšys su šuniu išeina iš Freskų ir kosti“ komisijos nuomone geriausiai atspindi Vilnių. Visiems laimėtojams buvo įteikti vertingi prizai.

K.Sabolius renginio pabaigoje tikino, jog haiku neapsiribos vien šiuo apdovanojimų vakaru. Planuojama išleisti „Haiku Vilniui“ knygą, rengti haiku vakarus, pristatymus ir gal net dar vienus apdovanojimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją