Tarptautinėse dizaino dirbtuvėse „u/c“ prie Neries dalyvauja menininkai iš Lietuvos, Nyderlandų bei Vokietijos, o taip pat studentai savanoriai.

Nors prieplaukos atidarymo vakaras gerokai vėlavo, aplink prieplauką mėtėsi menininkų darbo įrankiai (kopėčios, lentos, kūrinių „likučiai“), pristatymo vakaro lankytojų jie netrikdė.

Šio projekto organizatoriai pasidžiaugė, kad šeši tarptautiniai menininkai, dirbantys daugybėje Europos šalių su vandeniu susijusiose erdvėse, sugebėjo išnaudoti ir šią prie Neries esančią erdvę, nes ji šiek tiek nepalanki dėl stačių krantinių. Jie tikisi, kad šis „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ novatoriškas viešosios erdvės projektas pritrauks daug žmonių, kurie galės prie Neries pramogauti, ilsėtis, kurti, stebėti, mėgautis kultūra.

Specialiai įrengtame paviljone ant vandens iki rugsėjo vyks kultūros renginiai. Kiekvieną ketvirtadienį – įvairūs parodų, mados, šokio, ir filmų pristatymai, kuriuos žiūrovai galės stebėti iš amfiteatrų prie vandens. Po jų vyks elektroninės muzikos vakarėliai „Fishday“ su diskžokėjų grupė „OES“.

Sekmadieniais lankytojų lauks turgeliai „Po Mišių“ bei menininkų, urbanistų, architektų bei dizainerių diskusijos apie miesto ir vandens santykį.

Neryje konstruojami plaukiojantys, šviečiantys objektai, betoniniai baldai, plūduriuojantys iškyšuliai ir salos. Pastaruosius sukūrė „šiukšlių“ architektas iš Olandijos Janas Korbesas. Daugiau apie šį menininką ir Menų prieplauką – vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją