Abu šie spektakliai buvo rodomi Neapolio Mercadante teatre šių metų Kovo mėnesį. 1994 metais įsteigta premija šiemet bus teikiama jau keturioliktąjį kartą ir teatro kritikų yra pripažinta viena prestižiškiausių visoje Italijoje.

Gretindami ją su garsiąja UBU premija, kuruojama Italijos teatro kritikų patriarcho Franco Quadri, kuria E.Nekrošius irgi yra apdovanotas kelis kartus, teatralai Girula premiją vadina Vezuvijaus UBU.

Premija teikiama dvylikoje nominacijų. Šalia tradicinių aktorių, režisierių, kompozitorių ir kitų nominacijų išsiskiria premijos už geriausią spaktaklio techninį sprendimą (įgarsinimą, apšvietimą) ir už geriausią „svečių spektaklį“, palikusį giliausią pėdsaką Neapolio teatriniame sezone, kuria ir yra šiemet išskirti „lietuviškieji“ spektakliai.

Geriausius menininkus ir spektaklius pasibaigus sezonui išrenka keturių specialistų žiūri, kurio sudėtis keičiasi kas tris metus. Laureatams įteikiama pasaulyje pripažinto, žymiausio Neapolio skulptoriaus Oreste Zevola bronzinė statulėlė. Premijų įteikimo ceremonija įvyks Rugsėjo 29 d. Teatro San Ferdinando salėje Neapolyje.

Naująjį sezoną „Meno Fortas“ pradeda gastrolėmis Brazilijoje. Porto Alegre mieste vykstančiame festivalyje Nekrošiaus spektakliai bus rodomi jau trečią kartą. Šiemet gaučių krašte bus parodytas J.W.Goethes „Faustas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją