Kalbama, kad jau netrukus šį daugiau nei 100 kvadratinių metrų dydžio fotomenininkų kūrinį vilniečiai galės išvysti naujame prekybos ir laisvalaikio centre.

Pastaruosius kelis mėnesius pastabesni vilniečiai galėjo stebėti neįprastus studijos fotografų eksperimentus – jie fotografavo pasitelkę strėlinius keltuvus, kartu su oreiviais kilo į rudenišką dangų iš neįprastų vietų.

„Viena įdomiausių darbo ore dalių buvo oro baliono skrydis, prasidėjęs „Vėtros“ futbolo stadione. Negalėjome jo administracijos supažindinti su projekto smulkmenomis, tačiau jie geranoriškai sutiko padėti įgyvendinti meninį sumanymą“, - pranešime spaudai sako studijos „Ciklopas“ projekto vadovas Vitalijus Žukas.

Anot V. Žuko, meninėje miesto vizijoje savotiškai atsispindi Vilniaus raida, svarbiausi istorinio senamiesčio ir modernių verslo bei prekybos centrų pastatai. Neliks pamirštos ir miesto žaliosios kalvos bei erdvės, tiltai ir keliai. Visa tai susijungs vieningame meniniame sprendime, kuriame, kaip ir tikrame mieste, „apsigyvens“ vilniečiai.

Originaliame projekte dirba penkių studijos „Ciklopas“ fotografų ir fotomontažo specialistų komanda, jiems talkina asistentų, aviatorių ir kitų sričių specialistų būrys. Fotomenininkų komandos pajėgas sustiprino ir tarptautinių fotografijos konkursų laimėtojas Evaldas Ivanauskas.

„Tai bus savotiška improvizacija panoramos tema. Mūsų kuriamoje Vilniaus vizijoje netikėtose vietose įsikurs visiems žinomi pastatai, pamėgti skverai, be to, sukursime ir visą miestą jungiančią gatvę. Kiekvienas bent kiek susidūręs su Vilniumi galės mūsų kūrinyje rasti kažką pažįstamo, svarbaus, pažvelgti į miestą ne į kaip nepajudinamų monumentų galeriją, o kaip į nuostabų, gyvą ir įdomų organizmą“, - žada V. Žukas. Keleto mėnesių kūrybinio darbo rezultatus menininkai visuomenei pristatyti žada jau artimiausiu metu, kuomet bus baigti paskutinieji darbai ir drąsi kūrybinė vizija virs išbaigtu kūriniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją