Čia taip pat buvo parodytas vienas sėkmingiausių „Auros“ spektaklių „Aseptinė zona arba lietuviškos sutartinės“, už kurio choreografiją Birutė Letukaitė yra apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi bei Kauno teatralų prizu „Fortūna“. Šį „Auros“ šokio projektą, specialiai rengtą Baltijos šalių kultūros metams Vokietijoje, rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Šiaurės Reino Vestaflijos žemės kanceliarija, Bonos miesto kultūros skyrius ir Lietuvos institutas.

Šokio spektaklis „Interiors“ yra ilgamečio „Auros“ ir čekų šokėjų dueto „Černa & Vanek Dance“ bendradarbiavimo rezultatas. Šis sutuoktinių Karelo Vaneko ir Evos Černos duetas, bendrą kūrybinę veiklą pradėjęs 1991 metais, yra net tris kartus pasirodęs „Auros“ organizuojamame tarptautiniame modernaus šokio festivalyje Kaune. Savo choreografinius darbus duetas taip pat yra pristatęs šokio ir meno festivaliuose Bonoje, Breste, Londone, Montrealyje, Paryžiuje, Prahoje, San Franciske, Ciuriche, kituose miestuose. Dueto kūryba ne kartą įvertinta reikšmingais Europos festivalių apdovanojimais. Tačiau prieš metus, sunkiai susirgus Evai dueto kūrybinė veikla nutrūko. Atidėtas buvo ir bendras „Auros“ ir „Černa & Vanek Dance“ šokio projektas, kurį Karelas Vanekas pasiūlė dar 2007 metų pavasarį. Šių metų gegužę pakirsta vėžio Eva išėjo anapilin. Tad savo kūrybinį sumanymą Karelas ryžosi realizuoti tik šį rudenį. Tai pirmas jo šokio projektas po artimo žmogaus netekties.

Šokio spektaklyje „Interiors“ (angl. interiors – vidūs) mėginama smelktis į vidines individo erdves. Kūrybinio proceso pradžioje choreografas teigė, kad šiame spektaklyje jam norėtųsi atskleisti skirtingas „Auros“ šokėjų individualybes, jų vidinius išgyvenimus, emocinių būsenų kaitą. Todėl per repeticijas ypač daug dėmesio buvo skiriama laisvoms improvizacijoms, per kurias choreografas stebėjo šokėjų judėjimo stilistiką, jų charakterius, tarpusavio bendravimą. „Improvizacija – pagrindinis mano kūrybos metodas, o kūrinio idėja ir koncepcija randasi kūrybinio proceso metu“, – teigia Karelas Vanekas. Kokia kūrybinė koncepcija išsikristalizavo dirbant su „Auros“ šokėjais?.. Laukiantiems spektaklio debiuto Lietuvoje kol kas belieka spėlioti... Spektaklyje šoka penki „Auros“ šokėjai: Lina Puodžiukaitė, Rūta Lelytė, Ieva Sabaliauskaitė, Audronė Leškevičiūtė ir Mantas Stabačinskas. Spektaklyje skamba talentingo vokiečių kompozitoriaus Carsten Nicolai (dar žinomo Alva Noto slapyvardžiu) muzika. Alva Noto yra pagarsėjęs kaip minimalizmo idėjos skleidėjos, eksperimentinės muzikos bei įvairių instaliacijų kūrėjas.

Lietuvoje premjerinis „Auros“ spektaklis „Interiors“ debiutuos gruodžio 4 d. Šiaulių kultūros centre per šiuolaikinio meno festivalio „Virusas‘08“ Šokio viruso vakarą. Gruodžio 6 d. spektaklis bus rodomas Klaipėdos dailės parodų rūmuose. Kartu su premjeriniu spektakliu „Interiors“ klaipėdiečiams „Aura“ taip pat parodys šokio spektaklį „Užrištomis akimis“, sukurtą prieš dvejus metus bendradarbiaujant su vokiečių choreografu Johannesu Wielandu.

Daugiau nei dvidešimt penkerius metus gyvuojantis Kauno šokio teatras „Aura“ nuolat bendradarbiauja su žinomais užsienio choreografais – su „Aura“ jau yra dirbę per 30 užsienio choreografų iš 12 pasaulio šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją