Lietuvai atstovavo Kauno skulptorių komanda: Alfonsas Vaura, Simonas Šidlauskas, Mindaugas Jurėnas. Kauniečių skulptūra buvo sukurta pagal liaudies pasaką, pasakojančią apie pelę, kuri rado pirštinę ir nusprendė pasidalinti šia miela pastoge su kitais miško gyventojais: varle, kiškiu, lape ir vilku.

Tai buvo geri namai jiems, kol meška nenusprendė į jį įlįsti...

Pasak Kauno savivaldybės pranešimo spaudai, Lietuvos delegacijos Saporo sniego festivalyje dalyvauja nuo 2002 metų. 2003 m. buvo susitarta dėl glaudesnio Kauno ir Saporo miestų bendradarbiavimo, nuo tada Japonijos sniego festivalyje Lietuvai atstovauja kauniečiai. Kauno miesto savivaldybė daliniam šio projekto finansavimui šiemet skyrė 20 tūkstančių litų.

Saporo mieste vykstantis ledo skulptūrų festivalis yra vienas spalvingiausių ir įdomiausių žiemos renginių Japonijoje. Čia kasmet iš viso pasaulio per porą savaičių apsilanko ir konkurse eksponuojamas skulptūras apžiūri keli milijonai lankytojų, o skulptūras iš ledo kuria žymiausių pasaulio skulptoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją