"Man patinka, kai niekas nesupranta, ką aš darau", - sako B. Maire.

Vis dėlto, kelis kūrinius jo parodoje suprasti galima. Vienas iš parodos eksponatų - prancūzų režisieriaus ir muzikanto Philippe Fernandez filmas "Filosofinė pasaka", kuriame pagrindinis veikėjas bando išeiti iš tamsaus kino teatro, o kartu ir iš pačios kino juostos.

Kito parodoje dalyvaujančio prancūzų menininko Bruno Serralongue fotografijose - sensacingų įvykių vietų nuotraukos, darytos kelios dienos po pačių įvykių. Jos niekuo nebeprimena laikraščiuose ir televizijoje matytų vaizdų.

Ekspozicijoje yra ir tapytojo Kazio Varnelio kūrinys "Optinė iliuzija". Šiame ritmiškame tapybos darbe vienos drobės plokštumoje susikerta aibė jai nepriklausančių linijų.

"Afektas yra ryškus, bet jis niekuomet nėra aiškus, o tiesa yra aiški, tačiau ji niekuomet nėra ryški", - rašo šios parodos kuratorius.

Benoit Maire (g. 1978) yra prancūzų menininkas, rašytojas, kuratorius bei teoretikas. Jis yra dalyvavęs parodose Prancūzijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Vokietijoje bei kitur. Personalinė B. Maire paroda praėjusiais metais buvo surengta "Palais de Tokyo" parodų centre Paryžiuje.

Parodoje "Tautologija yra kliūtis" dalyvaujantys menininkai: Boris Achour (Prancūzija), Michal Budny (Lenkija), Etienne Chambaud (Prancūzija), Alex Cecchetti (Italija), Philippe Fernandez (Prancūzija), Liam Gillick (D. Britanija), Bruno Serralongue (Prancūzija), Kazys Varnelis (Lietuva)
Paroda surengta remiant Prancūzijos Ambasadai Lietuvoje bei Culturesfrance fondui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją