Pristatant Čiurlionio kūrybą svetur, paprastai keliauja apie 60 tapybos darbų kolekcija. Toks kūrinių skaičius reprezentavo Čiurlionį Tokijuje 1992 , Kelne — 1998, Varšuvoje — 2001. Išimties tvarka daugiau kūrinių buvo parodyta Paryžiuje Museé d‘Orsay ir Grenoblyje. Į šias parodas buvo išvežta 90 kūrinių.

Tačiau į Vilnių neiškeliauja visi darbai — muziejus neužsidaro, o turi progą pasiūlyti miesto svečiams, turistams, kauniečiams atnaujintą Čiurlionio ekspoziciją, kurioje bus parodyta labai retai arba labai seniai matyti kūriniai.

Čiurlionio vitražų eskizai „Jehova“ ir „Mozė“ bus rodomi pirmą kartą. Po rekonstrukcijos Čiurlionio galerijoje buvo eksponuojama 113 tapybos darbų. Išvežus kūrinius į Vilnių, Kaune bus galima pamatyti 111 kūrinių.

Į ekspoziciją sugrįžta visų pasiilgta „Tyla“, „Pilies pasaka“, „Angelo preliudas“, tapybos darbas „Praeitis“, kurį Kauno miesto muziejui padovanojo pats Čiurlionis, ankstyvas, simbolistinis ciklas „Tvanas“, po rekonstrukcijos ekspozicijoje nematyta „Žalčio sonata“ ir daugelis kitų.

Taigi vasaros metu yra proga naujai pažvelgti į Čiurlionio kūrybą: Vilniuje palyginti jo kūrinius su tarptautiniu Europos „sidabro amžiaus“ menininkų kontekstu, Kaune — prisiminti seniai matytus, net chrestomatinius darbus.

Atnaujinta ekspozicija M. K. Čiurlionio galerijoje pradeda veikti nuo birželio 2 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją