D.Banionis atsiimdamas apdovanojimą sakė, tai yra ne vien jo, bet ir meno, kultūros bei jį išugdžiusio legendinio režisieriaus Juozo Miltinio įvertinimas.

S.Sondeckis dėkojo už jam suteiktą garbę ir sakė, kad jo kūrybinis kelias yra neatsiejamas nuo Rusijos menininkų.
Lietuvos kamerinis orkestras, S.Sondeckis (LKO nuotr.)

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo Rusijos ambasadorius, Lietuvos užsienio reikalų ir kultūros ministrai, žymūs aktoriai. Tarp svečių taip pat buvo verslininkai Jurijus Borisovas ir Valdimiras Romanovas bei buvusi valstietė liaudininkė Kazimira Prunskienė.

Aštuoniasdešimt penkerių aktorius Donatas Banionis per ilgą savo karjerą yra sulaukęs nemažai įvertinimų - jis yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro didžiuoju kryžiumi, Rusijos kino pramonininko Chanžonkovo vardo medaliu "Už žymų įnašą į kino meną".

Du kartus D.Banionis gavo tuometinės TSRS valstybinę premiją, Vokietijos Demokratinės Respublikos valstybinę premiją, apdovanotas premija Tarptautiniame Sofijos kino festivalyje, jam suteiktas LTSR liaudies artisto vardas bei Tarptautinės teatro akademijos akademiko vardas.


Aštuoniasdešimtmetis dirigentas ir pedagogas S.Sondeckis - Lietuvos Nacionalinės ir valstybinės meno premijų laureatas, Gedimino pirmojo ir penktojo laipsnio ordinų kavalierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Šiaulių universiteto garbės daktaras, apdovanotas Sausio 13-osios medaliu, sulaukęs kitų įvertinimų.

1960 metais S.Sondeckis įkūrė Lietuvos kamerinį orkestrą. 1988 m. jis ėmė vadovauti Sankt Peterburgo studentų kameriniam orkestrui "Camerata Sankt Peterburg".

Dabar S.Sondeckis yra Sankt Peterburgo valstybinio Ermitažo muziejaus orkestro meno vadovas ir vyriausias dirigentas, taip pat kamerinio orkestro "Maskvos virtuozai" pagrindinis kviestinis dirigentas.