Tikrindami galimus pažeidimus dramos teatre, kultūros ministerijos auditoriai sako rado sutartį, pagal kurią į teatrą atvykstantiems režisieriams ir aktoriams apgyvendinti skirtas butas išnuomotas aktoriui, su kuriuo galimai gyvena A.Večerskio dukra.

„Butas yra panaudos teise yra išnuomotas teatre dirbančiam aktoriui. Manom, kad tai akivaizdus pažeidimas, toliau auditoriai aiškinasi šį klausimą“, – teigė kultūros ministras Arūnas Gelūnas. Jo teigimu, yra gauta informacija, esą tame bute galimai gyvena aktorius su A. Večerskio dukra.

Buvęs teatro direktorius įtarimus neigia. Esą teatro darbuotojas, kuriam išnuomotos patalpos nieko bendra su jo šeima neturi. Nuomininkas moka tik už elektrą ir paslaugas. Jis esą nėra ir aktorius.

„Aš apie trečius asmenis nekalbu, mano vaikai visi yra pilnamečiai, jie patys sprendžia su kuo draugaus, su kuo ne. Jei kas paskambins ir pasakys, kad aš ką nors sudeginau ar susprogdinau, tai žinokit, kad to nedarau ir nedarysiu“ – teigė A. Večerskis.

„Šiaip suvalgiau partijos bilietą, prakandau kalio cianido ampulę, bet, pasirodo, buvo sena „Viagra“. Nežinau, kas su manim darosi, stovi ausys labai“ – juokauti stengėsi A. Večerskis.

A. Večerskis teismui apskundė Kultūros ministerijos surengtą konkursą į naujojo direktoriaus postą ir prašo ne tik panaikinti rezultatus, bet uždrausti pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusiu Martynu Budraičiu.

Nuo praėjusio antradienio A. Večerskis yra įdarbintas teatro aktoriumi.

Kaip jau skelbta, LNDT yra pradėtas auditas, nes ministerija esą gavo informacijos, jog teatre galėjo būti naikinami ir klastojami dokumentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją