„Pavadinimas „InMotion“ skelbia, kad ši teatro studija vyks judesyje. Tai aktyvumą skatinanti iniciatyva. Laukiame jaunatviškų ir smalsių žmonių, kurie iš arti pamatytų, kaip kuriamas dramos veiksmas, ir patys dalyvautų šiame procese“, – sako teatrinės paieškos kurso įkvėpėjas, teatro pedagogas iš Italijos Francesco Di Marco.

Studijos darbo metodą jos rengėjai apibūdina autokompozicijos terminu. „InMotion“ dalyviams bus pasiūlytas būdas, kaip asmenines patirtis paversti teatriniu kūriniu. Tikri ar išgalvoti personalūs išgyvenimai, kuriuos lankytojai surašys į tekstus bei pristatys paveikslų, muzikos kūrinių, įvairių spalvų ir daiktų pavidalu kurso eigoje taps studijos dramaturginiu pagrindu.

Kartu su asmeninės patirties analize „InMotion“ rengėjai ketina lankytojams pateikti fizinių pratimų kursą, supažindinti juos su elementariais aktorystės pagrindais. Paskutiniame etape personalios paieškos kelias bus jungiamas su dramaturgijos ir režisūros elementais, ieškant galimybės suvokimo ir išraiškos vienovę įkūnyti teatriniame veiksme.

„Nuo seno teatras buvo galinga socialinės komunikacijos priemonė. Jau Antikos laikais, o vėliau Brechto, Kantoro ar Juliano Becko "Living Theatre" jis buvo naudojamas „politiniams tikslams“. Rengdami „InMotion“ atsižvelgiame į šį teatro matmenį. Tačiau tai jokia revoliucija, bet tik nedidelis bandymas pakeisti žmonių bendravimo koordinates“, – teigia studijos koordinatorius, Oskaro Koršunovo teatro bendradarbis Kristupas Sabolius.

Tai, kad teatrinės paieškos kursas subūrė jau ketvirtą teatro mėgėjų grupę, rodo ir didelį susidomėjimą neprofesionalia teatro veikla. „Žmonėms trūksta prasmingos veiklos. Šia iniciatyva skatinsime įsiklausymą į partnerius, ugdysime atidumą sau ir kitiems. Mus supantys daiktai, knygos, muzika, spalvos, kvapai ir žmonės gali būti komponuojami ir sudedami į netikėtą mozaiką.“ – reziumuoja Francesco Di Marco.

„InMotion“ kurso trukmė - 42 valandos, užsiėmimus ketinama rengti du kartus per savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją