Los Alamos laboratorijoje, JAV Naujosios Meksikos valstijoje, dirbantis Raymondas N. Rogersas šią savaitę paskelbė straipsnį, kuriame jis tvirtina, jog naujausiais tyrimais galima įrodyti, kad 1988 metais tiriant šią drobulę buvo analizuotas lopas, uždėtas ant senosios drobulės po gaisro 1532 metais.

Lininėje drobulėje, 4,4 x 1,2 metro dydžio, esama atvaizdo, kuris panašus į fotografijos negatyvą, o jame įžvelgiamas veidas; tikintieji sako, jog tai Kristaus atvaizdas.

Viena labiausiai ginčijamų relikvijų laikoma Italijoje, Turino katedroje. Viešai demonstruota 2000 metais, dar kartą ketinama ją parodyti 2025 metais.

1988 metais radiokarboniniu metodu ištyrus drobulės mėginius Oksfordo, Ciuricho ir Taksono (Arizonoje) laboratorijose, įsitikinta, jog drobulė buvusi nuausta tarp 1260 ir 1390 metų; vadinasi, remiantis anais duomenimis, apie Kristaus veido atspaudą nebegalėjo būti jokios kalbos. Paskelbta versija, kad galbūt versija apie Kristų buvo tyčia sukurta viduramžių verslininkams pasipelnyti.

Dabar Rogersas mokslinėje apžvalgoje "Thermochimica Acta" rašo, kad radiokarboniniam tyrimui paimto mėginio dažai Europoje nebuvo naudojami iki 1291metų; vadinasi, mėginys imtas ne iš senosios drobulės.

Jis taip pat rašo, kad testuojant pastebėtas audekle esančio vanilino koncentracijos kitimas priklausomai nuo drobulės vietos. Vanilino rasta 1988 metais analizuotame lope, bet nerasta pagrindinėje drobulės dalyje. Vanilino nerandama ir Mirusios jūros rankraščiuose, siekiančiuose Kristaus laikus.

Todėl Rogersas mano, kad Turino drobulės amžius gali būti tarp 1300 ir 3000 metų.

Mokslininkai vis dar negali pasakyti, kaip tas veido atvaizdas atsirado - jis nei tapytas, nei spausdintas. Viena tartum aišku, kad ji buvo kryžiuočių atgabenta į Europą iš Artimųjų Rytų XIV amžiaus viduryje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją