Kaip pranešė visuomeninė organizacija "Kitoks varniukas", į šią antologiją, kurią sudaryti padėjo Lietuvos rašytojai Aidas Marčėnas ir Alvydas Šlepikas, pateko 73 autorių darbai.

Rinkinio sudarytojai 103 kūrinius atrinko iš daugiau nei 30 tūkst. poezijos ir prozos darbų, publikuotų nuo 2001-ųjų iki 2004 metų pirmos pusės internetinėje svetainėje www.rasyk.lt.

Svetainės autorių kūryba knygoje padalinta į dvi dalis: poeziją ir prozą. Į rinkinį pateko skirtingų stilių poezija - nuo klasikinio rimo iki modernios formos darbų, nuo poetinių miniatiūrų iki didelės apimties eilėraščių, primenančių eiliuotas sakmes. Prozos skyrius taip pat pristato labai įvairius darbus - nuo pasakų iki fantastikos žanro.

Daugiau nei pusė kūrinių autorių yra jauni žmonės iki 25 metų.

Lietuvos knygynuose antologija "Rašyk!", kainuosianti apie 18 litų, pasirodys kovo 7-12 dienomis. Kovo 5-ą dieną Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje vyksiančiame kasmetiniame literatūrinių skaitymų ir apdovanojimų renginyje "Paraštės" antologija "Rašyk!" bus pristatyta pirmą kartą.

Vakaro metu savo kūrybą skaitys, gros ir dainuos apie trisdešimt www.rasyk.lt autorių. Pertraukose susirinkusiuosius savo dainomis linksmins bardai Domas Razauskas bei Jonas Baltokas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją