Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje teigė Kauno meras Arvydas Garbaravičius ir Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Konstantinas Pesenka, tikimasi, kad Kauno psichiatrijos ligoninės padalinys į rekonstruojamus pastatus S.Dariaus ir S.Girėno bei Hipodromo gatvėse įsikels iki kitų metų pabaigos, o dailės studentai ir muziejaus ekspozicija po pastato restauracijos ir rekonstrukcijos įsikels iki 2009 metų.

Prieš dvejus metus apskrities, miesto, paminklosaugininkų ir Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto vadovai pasirašė ketinimų protokolą, kuriame buvo numatyta pakeisti netoli Rotušės aikštės esančio senojo istorinio pastato paskirtį.

Tačiau Kauno apskritis miesto savivaldybei neseniai atsiuntė raštą, kuriame apskrities viršininkas Zigmantas Kazakevičius siūlė pripažinti šį protokolą negaliojančiu, nes savivaldybė per tą laiką nepadarė jokių konkrečių žingsnių.

Kaip BNS teigė K.Pesenka, šiuo raštu apskritis siekė išjudinti miesto valdininkus. Tačiau po trečiadienį surengto apskrities, miesto, paminklosaugininkų ir dailės akademijos vadovų pasitarimo nuspręsta sausio mėnesį pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Pagal ją apskritis iš pastato įsipareigos iškeldinti ligoninę, o Kultūros vertybių apsaugos departamentas su savivaldybė ir dailės akademija parengti patalpų rekonstrukcijos ir panaudojimo planus.

Kol kas nežinoma, kokios pinigų sumos reikės pastato restauracijai ir rekonstrukcijai, bet neabejojama, kad ji bus ne mažesnė kaip 30 mln. litų. Jų tikimasi pritraukti iš įvairių fondų.

Į dalį senovinio pastato prasiplėtus dailės akademijai, dar padidėtų ten susiformavęs akademinis miestelis. Šioje senamiesčio dalyje įsikūrę Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, Kauno aukštesnioji medicinos mokykla ir Jėzuitų gimnazija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją