Europos Sąjungos 6-osios mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros bendrosios programos (FP6) specialistai, ištyrę muziejų supančią gamtinę aplinką, mokslinį potencialą, regiono ir Europos poilsio ir pramogų rinką, pasiūlė kurti unikalų, analogų pasaulyje neturintį archaiškų gyvūnų parką. Pirmiausia dėmesys kreiptas į gamtos sąlygas: neužterštas, labai smulkios frakcijos smėlis puikiai tinka veistis juros periodo gyvūnams.

Šį projektą Jūrų muziejus vykdo minėtosios FP6 programos “Eureka“ rėmuose kartu su Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Pakistano mokslininkais. Jo rezultatai jau akivaizdūs: artimiausiomis dienomis šalia Jūros muziejaus rasis nauja gyvybė, anksčiau matyta tik mokslinės fantastikos filmuose.

Iš 11 milžiniškų kiaušinių turi išsiristi reptilijos, kurių genotipą pavyko išskirti iš jūros gelmėse gyvenančių gyvūnų kamieninių ląstelių, pranešė Lietuvos jūrų muziejus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją