A. Večerskio skundą dėl Kultūros ministerijos veiksmų gavo Vilniaus apygardos administracinis teismas. Pasak jo atstovės Sigitos Baltaduonės-Jacinevičienės, teismas per savaitę nuspręs, ar pareiškėjo skundas yra priimtinas nagrinėti.

Dabar jau buvusio LNTD direktoriaus skunde teigiama, kad ministerija pažeidė konkurso organizavimo procedūras ir suvaržė teises, todėl jis negalėjo dalyvauti konkurse.

Skunde teismui A. Večerskis nurodė, kad konkurso organizatoriams laiku pateikė reikalaujamus dokumentus ir prašymą dalyvauti konkurse, tačiau iki spalio 22-osios jo niekas neinformavo, ar jis gali dalyvauti konkurse.

A.Večerskis nurodė, kad spalio 26-ąją atvyko į konkursą, tačiau jo metu buvo pranešta, kad jis yra šalinamas dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo nuostatų pažeidimo.

Dėl pažeidimų negali 3 metus dirbti valstybės tarnyboje

A. Večerskis iš konkurso buvo pašalintas dar prieš jo finalinį etapą, kai Kultūros ministerija gavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos patikinimą, kad viešus ir privačius interesus supainiojęs vadovas trejus metus negali pretenduoti į darbą valstybės tarnyboje.

Buvusio LNDT vadovo teigimu, Kultūros ministerija pažeidė ne tik konkurso organizavimo procedūras, bet ir jo teisėtus lūkesčius bei padarė teisinio tikrumo pažeidimą.

Dėl padarytų pažeidimų, A. Večerskio nuomone, konkurso rezultatai negali būti pripažįstami teisėtais, todėl į teismą ministeriją padavęs aktorius siekia, jog ne tik būtų panaikinti rezultatai, bet ir teismo prašo uždrausti pasirašyti sutartį su konkurso nugalėtoju pripažintu o Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro vadovu M. Budraičiu.

A.Večerskis skundą teismui įteikė penktadienio popietę. Tuo metu buvusio LNDT vadovo skundą gavo ir Kultūros ministerija.

Nuo praėjusio antradienio A. Večerskis yra įdarbintas teatro aktoriumi.

Kaip jau skelbta, LNDT yra pradėtas auditas, nes ministerija esą gavo informacijos, jog teatre galėjo būti naikinami ir klastojami dokumentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją