J. Kyzikaitė kūryboje dėmesį telkia į individo vidinius konfliktus. Ji mėgsta tapyti atsakomybių ir socialinėmis temoms. „Savo paveiksluose reaguoju į visuomenės, šeimos, asmens išgyvenimus, aktualijas, problemas – tiek inspiruotas pačios visuomenės, tiek kylančias iš mano asmeninio santykio su jomis“, - sako dailininkė. Jaunąją menininkę su laimėjimu sveikino vyras Marius bei dukros Monika ir Marta.

„Jaunojo tapytojo“ konkursas rengiamas antrus metus. Pernai jame dalyvauti norą pareiškė 26 menininkai, šiemet - jau 48. J.Kyzikaitė praėjusių metų konkurse buvo antra.

Šis projektas – orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 m., turinčius (ar beįgyjančius) meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiama pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigę (ar yra bebaigią) aukštąsias mokyklas, nedrįsta pasirodyti viešai. Konkurso finalininkų parodą galima išvysti sostinės Pamėnkalnio galerijoje.

Šis konkursas - privati iniciatyva palaikoma kelių rėmėjų. Darbus vertina meno žinovų komisija.

Vienas konkurso iniciatorių - tarptautinį pripažinimą pelnęs Lietuvos tapytojas Vilmantas Marcinkevičius. „Džiaugiuosi, kad šis renginys rimtėja ir solidėja, o jo dalyviai - tobulėja“, - sakė jis.

Konkurso finalo akimirkos ir renginio svečiai - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją