„Kritikų klubas norėtų atkreipti dėmesį į SRTF kasmet skelbiamą žiniasklaidos paramos konkursą, kuris yra pagrindinė kultūrinės žiniasklaidos egzistenciją palaikanti valstybės priemonė. Kultūrinė visuomenė seniai konstatuoja, kad skiriamos lėšos neleidžia užtikrinti normalaus leidinių funkcionavimo“, - sakoma laiške.

2009 metais, kultūrinei žiniasklaidai uždraudus dalyvauti Kultūros rėmimo fondo programose, valstybės parama jai faktiškai sumažėjo apie 30–40 procentų.

Kritikai atkreipia dėmesį, kad likusi parama skirstoma be aiškesnių prioritetų ir logiškų kriterijų. Ji išdalijama pernelyg dideliam projektų skaičiui, profesionali ir inovatyvi žiniasklaida paremiama taip pat, kaip regioniniai ar proginiai leidiniai. Taip pat neatsižvelgiama į konkrečios žiniasklaidos priemonės pasiektus rezultatus.

„Kritikų klubas mano, kad vienas iš svarbiausių kultūrinės žiniasklaidos kokybės rodiklių turėtų būti konkrečios žiniasklaidos indėlis į kritinės kultūros puoselėjimą“ – sakoma laiške ir prašoma svarstant paraiškas atsižvelgti į šį esminį kriterijų.

laišką pasirašo kritikų klubo naria: Jūratė Čerškutė, Gabrielė Gailiūtė, Virginijus Gasiliūnas, Laimantas Jonušys, Algis Kalėda, Laurynas Katkus Jurgita Katkuvienė, Rimantas Kmita, Dalia Kuizinienė, Donata Mitaitė, Kęstutis Nastopka, Dalia Satkauskytė, Jūratė Sprindytė, Gintautė Žemaitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją