„Trispalves plytas, kurios bus įmūrytos į „Laisvės kelią“, internetu perka ne tik lietuviai ir ne tik Lietuvos gyventojai. Prisidėti prie skulptūros panoro žmonės, gyvenantys Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai), Ostine (Teksaso valstija, JAV) bei Atlantoje (Džordžijos valstija, JAV), daugelyje kitų pasaulio vietų. Visų jų vardai bus įamžinti „Laisvės kelyje“, – teigia idėjos autorius, skulptorius Tadas Gutauskas.

Sulptūra „Laisvės kelias“ – tai kovos už nepriklausomybę atminimas ir laisvės bei vienybės simbolis ateities kartoms. Pasak T. Gutausko, tai – raginimas nepamiršti vienybės idėjų, padėjusių Lietuvai prieš dvidešimt metų išsikovoti laisvę. Skulptūra stovės legendinio Baltijos kelio atkarpoje Vilniuje.

Kaip Baltijos kelią prieš 21-erius metus šalies gyventojai kūrė vieningai, taip ir ši skulptūra yra kolektyvinis kūrinys – kiekvieno asmens ar šeimos, parėmusios projektą, vardas ir pavardė ar šeimos pavardė bus įspausta plytoje, iš kurių ir bus sumūryta gyvą žmonių grandinę simbolizuojanti skulptūra. Plytų galima įsigyti projekto interneto svetainėje www.laisveskelias.lt .

Prie šio pilietinio projekto jau prisidėjo ne tik Lietuvos, bet ir JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Airijos ir Norvegijos gyventojai, daugiausia lietuvių tautybės.

„Tai akivaizdžiai įrodo, kad tautos vienybės dvasia tikrai gyva ir jai nebaisūs jokie atstumai“, – sako T. Gutauskas.

Pritarus Vilniaus miesto plėtros departamentui, skulptūra iškils Konstitucijos prospekto ir Geležinio vilko gatvių sankirtoje palei transporto žiedą. Projektas „Laisvės kelias“ 2010 metų sausio 20 d. Vyriausybės nutarimu yra įtrauktas į Lietuvos valstybės atkūrimo paminėjimo remtinų renginių planą, projektui patronažą suteikė Lietuvos Nacionalinė UNESCO komisija.

„Laisvės kelią“ planuojama atidengti šių metų rugpjūčio 23 dieną minint Baltijos kelio 21-ąsias metines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją