„Laisvės kelias“ – tai visų mūsų vertybių ir pilietiškumo išbandymas. Šį simbolį galime sukurti tik visi kartu, po mažą gabalėlį savęs įmūrydami į laisvės, meilės ir vienybės simbolį.“

Dauguma (apie 90 proc.) projekto rėmėjų plytas, iš kurių bus sumūryta skulptūra, įsigijo internetu svetainėje www.laisveskelias.lt. Kiti vardines plytas įsigijo Lietuvos pašto skyriuose. Paštuose aktyviausiai lankėsi Vilniaus regiono gyventojai, tačiau galimybe prisidėti pasinaudojo ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių gyventojai – pavyzdžiui, Kuktiškių Utenos rajone, Vydmantų Kretingos rajone, Merkinės Varėnos rajone, Tulpiakiemio Ukmergės rajone ir daugelio kitų.

Kiekvieno asmens ar šeimos, prisidėjusios prie „Laisvės kelio“, vardas ir pavardė ar šeimos pavardė įspaudžiama plytoje. Praėjusio mėnesio pabaigoje buvo išdegtos pirmosios trispalvės skulptūros plytos.

Prie šio pilietinio projekto jau prisidėjo ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių gyventojai, daugiausia lietuvių tautybės. Parėmusiųjų sąraše – tokios tolimos šalys, kaip Bolivija, Naujoji Zelandija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Kanada, Jungtinės Amerikos Valstijos.

Skulptūroje „Laisvės kelias“ bus ir iškilių Lietuvos asmenybių, Sąjūdžio ir Baltijos kelio dalyvių, prisidėjusių prie projekto, vardai. Tarp jų – Nepriklausomybės Akto signataro Romualdo Ozolo, Sąjūdžio dalyvių Algirdo Kaušpėdo, Gyčio Padegimo, dainininko Andriaus Mamontovo ir kitų žymių meno, politikos ir verslo atstovų, visuomenės veikėjų vardai.

Pasak Dainiaus Radzevičiaus, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir LRT tarybos pirmininko, „Laisvės kelias“ yra graži idėja ir prasmingas darbas. Todėl šis projektas sulaukė ir jo palaikymo – už simbolinius 25 litus įsigytos plytos, kuri padės pastatyti skulptūrą laisvei ir vienybei.

Projektas „Laisvės kelias“ yra įtrauktas į Lietuvos valstybės atkūrimo paminėjimo remtinų renginių planą, projektui patronažą suteikė Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija. „Laisvės kelią“ planuojama atidengti šių metų rugpjūčio 23 dieną minint Baltijos kelio 21-ąsias metines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją