J.Miliaus laukia iššūkis

Vasario 11-14 d. spektaklis „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ pasirodys gerokai pasikeitęs – jame vaidmenis atliks trys nauji pagrindiniai solistai. Svyni Todą dainuos Kostas Smoriginas, šiuo metu gyvenantis Londone ir tą patį vaidmenį ruošiantis „Covent Garden“ teatre. Taip pat spektaklyje pasirodys Lauryna Bendžiūnaitė – Karališkosios akademijos absolventė, kuri atliks Joanos vaidmenį. Trečiasis naujas žmogus – Jeronimas Milius, atliksiantis Antonio vaidmenį.

„Jeronimą pasirinkau ne todėl, kad jis – roko solistas. Dainuojantį gyvai jį išgirdau pernai „Triumfo arkoje“ ir man pasirodė, kad jis turi nepaprastai stiprų, labai gražų balsą ir kad jis gali atlikti ne tik tuos lengvo pobūdžio miuziklus, bet ir rimtesnę medžiagą. Norėjosi jam pasiūlyti iššūkį“, - šypsojosi bohemiečių įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė.

Pašnekovė džiaugėsi, kad žiūrovams bus pasiūlytas skirtingas kūrinio „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ atlikimo variantas: „Aišku, kai Svynį Todą vaidina Dainius Stumbras ir K. Smoriginas – tai jau skirtingi spektakliai. Man vasario 11 d. - kaip antroji Svynio premjera. Pasikeitus trims solistams, spektaklis visai kitaip atrodys, bus ir kita energetika, ir kita istorija“.

Paklausta, ar neketinama surasti Asmik Grigorian pamainos, pašnekovė atsakė: „Lietuvoje nėra tokios dainininkės, kuri galėtų atlikti tokį sudėtingą vaidmenį, tam reikia reto talento, ne tik balso, bet ir aktorinių sugebėjimų, dikcijos, drąsos dainuoti keliais skirtingais balsais, ne tik operiniu, bet ir žemu, tinkančiu miuziklams“.

Šimtasis spektaklis - „Bohema“

Kaip žadėjo režisierė, didžioji bomba žiūrovų laukia kovo 11-14 d. „Kovą mes grąžinsime „Bohemą“. Joje dainuos ne tik ankstesni solistai, prisidės ir naujieji. K. Smoriginas atliktų tą patį vaidmenį, kurį dabar ruošia „Covent Gardene“, jame pasirodys ir L. Bendžiūnaitė. Bus ir A. Grigorian, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius bei D. Stumbras“, - vardino režisierė.

Spektaklio „Bohema“ sugrįžimas įvyks kovą ne veltui. Kovo 14 d. įvyks šimtasis bohemiečių spektaklis. „Labai gražus jubiliejus. Kai mes pradėjome, G. Rinkevičius galvojo, kad parodysime 3 spektaklius, o aš – šešis. Pasirodo, gerokai prašovėme, - juokėsi ji. - Linksma grįžti prie „Bohemos“, su kuria mes pradėjome ir kuri žmonių sąmonėje tapo legendiniu spektakliu“.

Bohemiečiai taps prekiniu ženklu

D. Ibelhauptaitė prisipažino, kad bohemiečiai pranoko savo svajones ir lūkesčius, todėl pribrendo reikalas visiems prisėsti ir apibendrinti, kas tie bohemiečiai yra.

„Niekada nenorėjau įkurti biurokratinio ofiso ar įstaigos, t.y. teatro, nes jis turi gimti iš žmonių ir jų darbų. Teatras atsiranda, kai yra grupė vienodai mąstančių, jaučiančių ir turinčių vienodas idėjas, skonį žmonių bei iš jų darbo rezultatų. Jeigu rezultatai sėkmingi, vadinasi, žmogui to reikia“, - kalbėjo D. Ibelhauptaitė.

„Man labai nepatinka daiktus vadinti savais vardais, nes teatras – ne vienas žmogus. Jokiu būdu nenorėjau D. Ibelhauptaitės grupės, todėl organiškai pasivadinome bohemiečiais. Taigi, per savo 100-ąjį spektaklį galėsime pasivadinti, truputį skamba juokingai, bet oficialiau. Jokio teatro ar organizacijos nekuriam, bet norisi užtvirtinti, kad visas mūsų darbas - bohemiečių darbas, ką bedarytume. Šnekant šiuolaikine terminologija, tai vadinasi „užbrendinimu“, - pridūrė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)