Gražioje Kauno erdvėje čiuožyklas įkūrė pati gamta. Žiemą jos susiformuoja ant sode esančių tvenkinių.

„Šią žiemą tvirtai ir lygiai užšalo gražūs ir vaizdingi tvenkiniai. Kviečiame kauniečius kartu padirbėti ir pasilinksminti. Nuo ledo sniegą nukasime, o ką iš jo statyti, nuspręs bendrai visi susirinkusieji. Jokio specialaus finansavimo šventei nėra, viskas daroma bendruomenės entuziastų pastangomis. Tokias čiuožyklas galėtų įsirengti daugelis Lietuvoje, rankos visų vienodos, noro tik reikia", - sako Aleksoto bendruomenės pirmininkas Zenonas Šalna. Jis patikino, kad sodas turi kelis neprastus kastuvus, bet jei svečiai atsineštų nedidelių savų - darbas vyktų greičiau. Susirinkus daugiau žmonių, čiuožykloje įjungiama muzika, yra ir apšvietimas.

"Šventės metu bus galima dalyvauti rogučių ir čiuožimo varžybose. Kviečiami visi ne tik su pačiūžomis, bet ir su slidėmis, rogutėmis. Botanikos sode daug gražių kalnelių, tad bus galima smagiai praleisti sekmadienio popietę. Įėjimas į Botanikos sodo teritoriją ir dalyvavimas šventėje - nemokamas", - sako rengėjai.

„Dalyvius vaišinsime koše arba koldūnais, – žadėjo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė. – Jei svečiai atsineštų arbatos, galėtume surengti visai smagias vaišes prie laužo. Kviečiame naudotis žiemos teikiamais malonumais ir skambant muzikos garsams pabūti gamtoje“.

Žiemos pramogų etuaziastai yra net įkūrę "pačiūžų fondą". Visus, kurie namuose, sandėliukuose, garažuose turi nebereikalingų, senų, išaugtų pačiūžų, čiuožyklos sumanytojai kviečia jas surasti ir dovanoti fondui, kad jų neturintys, bet ant nemokamo ledo pačiužinėti norintys, galėtų pasinaudoti. Pirmas keturias padovanotas pačiūžų poras jau išbandė šalia sodo gyvenantys vaikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją