„Dangus” dalyviai gyvena, dirba, derina poilsio laiką ir įtemptą pasiruošimą koncertams pagal griežtas realybės šou „Dangus“ taisykles:

Pirmadienis – užduočių metas. Projekto dalyviai gauna užduotis – dainas, kurias per dvi dienas privalo paruošti Didžiajai perklausai. Išmokti ir gražiai atlikti paskirtą dainą neužtenka – ruošdamiesi pasirodymui prieš Žvaigždžių komisiją, dangiečiai privalo parodyti savo kūrybiškumą, išmonę ir muzikos supratimą.

Antradienis – Fantomo rinkimai. Šiais metais dangiečiai privalės išrinkti net tris kandidatus į Fantomo vietą, iš kurių tik vienas gaus kelialapį į Savaitės finalą. Kuriam iš jų teks susirungti Išlikimo dvikovoje, Dangaus akademijos vadovai ir žiūrovai nuspręs penktadienį. Kiekvieną savaitę žiūrovams internete bus suteikiama galimybė išreikšti savo nuomonę, kurį iš išrinktų kandidatų jie norėtų deleguoti į Išlikimo dvikovą.

Trečiadienis - Didžioji Perklausa. Visi dangiečiai (išskyrus Fantomus) Žvaigždžių komisijai pateikia atliktas užduotis – sukurtas, išmoktas ar perkurtas dainas, paruoštus pasirodymus. Žvaigždžių komisija atrenka 5 dalyvius, kuriems suteikia kelialapį į Savaitės Finalą.

Ketvirtadienis – pasiruošimo metas. Žvaigždžių komisijos nariai padeda pasirinktiems dalyviams ruoštis šeštadienio Savaitės Finalui. Vienas iš patyrusių scenos veteranų pasirenka naujoką, su kuriuo duetu atliks pasirinktą dainą Savaitės Finalo nekonkursinėje programoje.

Penktadienis - Mažoji Fantomų perklausa. Kandidatai į Fantomo vietą atlieka savo paruoštas dainas Dangaus akademijos vadovams.

Atsižvelgdami į perklausos rezultatus ir žiūrovų pageidavimus, vadovai įvardija savaitės Fantomą – žmogų, kuris šeštadienio Savaitės Finale kausis dėl išlikimo.

Šeštadienis - Savaitės Finalas. Penki Dangaus dalyviai, atrinkti į Savaitės Finalą Didžiosios perklausos metu, koncerte atlieka savo dainas. Mažiausiai žiūrovų balsų surinkęs dalyvis kaunasi su Fantomu Išlikimo dvikovoje. Antrasis žiūrovų balsavimas nulemia, kuris iš dvikovos dalyvių bus priverstas palikti šou.