Dovilė Miknaitytė – „Dangaus“ šviesulys, iškritęs po keturių savaičių

Atsidarė durys ir po trijų koncertų „Danguje“ išlikę trylika studentų neteko amo: nešina didžiuliu tortu pas juos gyventi, mokytis ir stengtis juos nugalėti atvyko naujokė. Tai Dovilė, per „Dangaus“ atrankas įsiminusi „kantri“ stiliaus fanė ir konflikto su Saulium Urbonavičium – Samu iniciatorė. Maža to, Dovilei visai nerūpi fanai – ji mielai flirtuos su... fanėmis. Dovilė prisipažino turinti draugę, su kuria ją sieja artimesnė, negu platoniška draugystė.

“Dangaus” staigmena, suvalkietė Dovilė – mergina, kuri dainuoja nuo pat vaikystės ir pyksta, kai neatsiranda norinčių jos klausytis. Per 19 Dovilės gyvenimo metų būta nemažai impulsyvių sprendimų, kurių dabar negali paaiškinti ir ji pati. Nors su mama gyvena kaime Vilkaviškio rajone, “Dainų dainelės” diplomantė mokėsi muzikos mokykloje ir net Klaipėdos konservatorijoje. Iš čia būtų atsivėręs kelias kopti dar aukščiau, tačiau operinio dainavimo studijos Dovilei staiga pabodo. Iki diplomo įteikimo likus vos keletui mėnesių, ji metė visus mokslus ir grįžo namo pas mamą... žąsų ganyti.

Dar dvi moterys, labai svarbios Dovilės gyvenime – tai jos mama ir močiutė. Prieš ateidama į “Dangų” Dovilė Marijampolėje dirbo gėlių pardavėja. Kodėl? “Nes mama liepė”, – paprastai atsako mergina. Kodėl dangiečiams atnešė tortą? “Nes irgi mama liepė. Ji norėjo iškepti didelę kaimišką žasį, kimštą obuoliais, bet nebespėjo“, - nuo pat pirmųjų dienų atvirauja Dovilė. O apie močiutę ji netgi pati paprašė būtinai parašyti. Dovilės močiutė Birutė, gyvenanti Šakių rajone, nepaprastai didžiuojasi, kad nuo šiol galės išvysti savo vaikaitę per televizorių. Ar ilgai senolei teks džiaugtis Dovilės muzikiniais pasiekimais, parodys ateitis ir, be abejo, jos pačios užsispyrimas.

„Atėjau būti pamatyta ir išgirsta. Man labai didelį įspūdį paliko Ilonos Balsytės ir Stepo Januškos pamokos – trokštu juo pažinti. Man būtina išmokti šokti – to irgi mokoma „Dangaus akademijoje“. Žodžiu, jeigu mane ir jau kitą savaitę išrinks fantomu, viską suprasiu, juk esu čia lygiavertė konkurentė. Gal ir nelaimėsiu viso realybės šou, bet kad nepapulčiau ant scenos – to nebus“, - savo tikslą įvardija temperamentingoji „Dangaus“ naujokė Dovilė.

Dovilė, pirmą kartą padainavusi „Dangaus“ gyvo garso koncerte kaip solistė, gavo tik 8 vieno komisijos nario balsus (juos skyrė „Radiocentro“ programų direktorius Donatas Bučelis) ir pralaimėjo kovą su Fantomu Antanu. Baisiai nuliūdusi ji išvažiavo namo.