Taip muzikos meno atlikėjai netenka galimybės užsidirbti savo profesionalia kūryba, mat nebėra kviečiami koncertuoti. Nepaisant net su situacija susitaikiusios visuomenės bei muzikos įrašų gamintojų, toks gyvai grojančių atlikėjų „keitimas“ įrašais stabdo bet kokią gyvos muzikos, kaip meno rūšies ateitį.

TV3 žvaigždžių ir muzikos realybės šou „Dangaus“ kūrybinės grupės nuomone, šiandien turi būti atkreiptas ypatingas dėmesys į tai, kokios kokybės muzikos atlikimą gauna žiūrovas, su kokia nuotaika jis ateina ir palieka koncertų sales, už ką moka didelę bilieto kainą. Todėl „Dangaus“ prodiuseriai ir kūrybinė grupė kategoriškai nepritaria tokiai „fonograminių“ koncertų plėtrai Lietuvoje, kai atlikėjas tik menamai atlieka kūrinius, o tuo tarpu klausytojai girdi iš anksto įrašytą fonogramą.

„Dangaus“ dalyviai bei organizatoriai, prisijungdami prie tarptautinės muzikantų federacijos kampanijos, skelbia gyvojo atlikimo populiarinimą ir pasirodymams, naudojant fonogramų technologijas, prieštarauja. „Mes sieksime, kad visose reklaminiuose radijo, televizijos, spaudos ir renginių pranešimuose būtų aiškiai įvardyta, kad būsimas koncertas bus rengiamas su iš anksto įrašytomis fonogramomis“, - teigia prodiuseris Justas Mamontovas.

„Taip pat manome, kad Lietuvos autorių ir gretutinių teisių įstatyme, kuris, tikimės, bus svarstomas Lietuvos Respublikos Seime, būtų įtvirtinama neatšaukiama atlikėjo teisė į atlyginimą, kai jo atlikimo įrašas yra naudojamas koncertuose“, - įsitikinęs prodiuseris Giedrius Klimkevičius.

TV3 realybės įou „Dangus“ prodiuseriai artimiausiu metu šį pranešimą planuoja pristatyti Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui.