Kas tai – biblijinis epas, politinė satyra ar neprilygstama meilės istorija? Į šį klausimą atsakymo ieško ne tik literatūros kritikai, bet ir teatro bei kino scenaristai. Išverstas į daugelį kalbų, statytas garsiausių pasaulio režisierių, 2005-aisiais kūrinys pirmąkart buvo ekranizuotas kaip daugiaserijinis filmas. Ir Rusijos režisieriiaus rizika pasiteisino su kaupu: dešimties serijų filmas sumušė visus žiūrimumo rekordus, o pirmąsias dvi serijas žiūrėjo daugiau kaip pusė Maskvos gyventojų… Knygų leidėjai džiaugėsi, kad romano pardavimai išaugo dvigubai.

„Meistras ir Margarita“ – svarbiausias Michailo Bulgakovo (1891 – 1940) kūrinys, išleistas po autoriaus mirties praėjus 26 metams. Bulgakovas taip ir mirė, nenusileidęs sovietų cenzūrai, reikalavusiai pakeisti kai kurias romano vietas. Romane vaizduojamas Volandas – Velnias valdžiai atrodė pernelyg pavojingas…

5 mln. dolerių kainavusio daugiaserijinio filmo režisierius – puikiai lietuviams pažįstamos kito M. Bulgakovo romano „Šuns širdis“ ekranizacijos autorius Vladimiras Bortko. Vaidina garsūs Rusijos aktoriai Aleksandras Galibinas, Ana Kovalčiuk, Olegas Basilašvilis. Epizodinį vaidmenį sukūrė Liubomiras Laucevičius.

Mistinis romantinis trileris „Meistras ir Margarita“ – nuo balandžio 3-osios kiekvieną antradienį 21.10 per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)