Pagaliau ir Lietuvos žiūrovus pasieks visame pasaulyje populiarus žaidimas „Cash cab“, kurio formatas buvo įgyvendintas jau 60 šalių, tarp jų – Australijoje, Vokietijos, JAV, Ukrainoje, Rusijoje. JAV „Pinigų taksi“ po Niujorką vairuoja komikas Ben Bailey, o Australijoje po Melburną – ekscentriškasis TV laidų vedėjas James Kerley, čia uždavinėjami tik muzikiniai klausimai. Netrukus žaidimas prasidės Čekijoje, o balandį žaidimo, pavadinto “Teksi Tunai”, transliacijas pradėjo Malaizijos televizija.

Ši laida paremta originalia idėja: tai vienintelis taksi Žemėje, kuris moka pinigus keleiviui. Nieko neįtariantys žmonės įsėda į iš pažiūros niekuo neypatingą taksi automobilį norėdami važiuoti savo reikalais ir netikėtai sužino, kad atsiduria televizijos žaidime su šansu laimėti pinigų!

Kelionės metu jie atsakinėja į taksistų klausimus, o jeigu jiems sekasi iki pat kelionės pabaigos, taksistai jiems sumoka laimėtą sumą.

Tačiau, suklydus tam tikrą kiekį kartų, jie be jokio gailesčio išprašomi iš taksi, kuriame kelionės taške jie tuo metu bebūtų. Savaime suprantama, jie taip pat netenka visų žaidimo eigoje surinktų litų. Keleiviai – žaidėjai turi teisę suklysti ne daugiau kaip du kartus. Praradus trečiąją gyvybę, jie laikomi pralaimėjusiais, o taksistai pinigus pasilieka sau arba sėkmingesniems keleiviams.

Kelionės metu dalyviai turi teisę į vieną pagalbos skambutį telefonu ir vieną pagalbą iš praeivių gatvėje, jeigu eismo taisyklės leidžia sustoti toje vietoje.

Kelionės pradžioje keleiviai išgirs nesudėtingus, dešimčia litų įvertintus klausimus, tačiau vėliau klausimai sunkės, o už teisingus atsakymus bus galima užsidirbti po 50, vėliau - ir po 100 litų.

Laida neapsiribos vien tik sostine, bus aplankyti visi didžiausi Lietuvos miestai. Žaidimo dalyviais taps tiek tie, kurie sustabdys „Pinigų taksi“ gatvėje, tiek ir išsikviesiantys mašiną prie savo namų ar darbovietės. Pastaruoju atveju bus bendradarbiaujama su tikrų taksi bendrovių telefoninių užsakymų tarnybomis, kurios perleis užsakymą pinigais pertekusiam „Pinigų taksi“.

Kasdieninę laidą ves ir „Pinigų taksi“ vairuos grupės „69 danguje“ lyderė Karina Krysko. Kadangi ji savo gyvenime nėra (kol kas) dirbusi taksiste, jai nuo keleivių pasirinkto maršruto nenuklysti padės antrasis laidos vedėjas "šturmanas", kuris, kaip tikimasi, bus atlaidesnis žaidimo dalyvių klaidoms ir galbūt kartais sugebės įkalbėti Kariną užskaityti netiksliai pateiktą dalyvio atsakymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją