Kotryna pernai Klaipėdos rajone, Gargžduose, įkūrė Jaunųjų konservatorių lygos filialą. Šiandien čia dirba apie penkiasdešimt jaunų žmonių. „Kai sužinojau, kad mūsų rajone dar nėra šios organizacijos padalinio, iškart puoliau rūpintis, kad jis atsirastų. Kviečiau jaunimą prisijungti – atėję jauni žmonės manydavo, kad tai – paprasta jaunimo organizacija, nebuvo įsigilinę į konservatoriškas idėjas, tad per metus mūsų lygos narių sumažėjo, išliko tik ištikimiausi“, - pasakoja Kotryna.

Bendraamžius Kotryna moko, kad politika – tai nėra „kažkas baisaus ir nesuprantamo. Atvirkščiai – tai netgi artima jaunimui, įdomu ir įtraukia“.

Pagrindinis Kotrynos darbas – sukurtas dokumentinis filmas „Partizanų takais“. 20 jaunuolių grupė, taip pat istorikai ir politiniai tremtiniai bei kaliniai leidosi į žygį laisvės kovotojų takais. Jaunimas klausėsi partizaninių kovų liudininkų pasakojimų bei istorikų įžvalgų, o vėliau sudėjo viską į 33 minučių trukmės filmą.

Iš viso aplankytos 6 pasipriešinimo kovų vietos. Filmo kūrimo procesas užtruko daugiau nei du mėnesius. Šiandien filmas rodomas Lietuvos mokyklose kaip švietimo ir patriotiškumo ugdymo priemonė.

Paklausta, kaip kilo idėja tokiam, rodos, sudėtingam darbui, Kotryna neieško žodžio kišenėje. „Aš nuo vaikystės esu patriotiškai auklėjama. Žinoti netolimos praeities įvykius jaunam žmogui – tiesiog privalu, o mūsų žygis bei filmas būtent ir supažindina su netolima skaudžia praeitimi“.

Sunkiausia jaunai filmo kūrybinei grupei buvo visus žygyje patirtus nuotykius ir žinias perteikti šiuolaikiškai, jaunimui suprantamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją