Kovoti už kiekvieną žiūrovo balsą. Tokia taisykle penktadienio vakarą sostinės „Forum Palace“ rūmuose vadovavosi muzikinio projekto trejetukas. Kylančių „žvaigždučių“ pasirodymą stebėjo ne tik sausakimša salė, bet ir rekordinis žiūrovų skaičius – už bronzinio finalo dalyvius balsavo net 20 413 žiūrovų.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad Ruslanas sulaukė10 659, Paulius – 3 149, Urtė – 6 605 simpatizuojančius skambučius bei SMS žinutes. MA durys jau užsivėrė Pauliui. Jam dovanų LNK įteikė kuponą į šokių kursus.

"Tai geriausia Kalėdinė dovana", - bilietu į auksinį finalą džiaugėsi Ruslanas. Pergale negalėjo atsidžiaugti ir Urtė - šešiolikmetė prisipažino, kad žiūrovams sugebėjo parodyti, ką sugeba geriausiai.

Įtampos kupiname trijų valandų muzikiniame šou pastaruoju metu nemigos kankinamas Ruslanas publiką bandė pakerėti jau didelio populiarumo sulaukusiais savo „hitais" „Jei gali atleisk“, „Laisvės kaina“, o su vaikų „Eurovizijos“ laimėtoja Egle Jurgaityte sudainavo "Laimingą dieną". Ruslanui bronzinis finalas buvo labai svarbus - jis baiminosi, kad žiūrovai jį "pasiųs namo", todėl scenoje vos tramdė vyriškas ašaras.

Vieno populiariausių šou pasaulyje „Idols“ pusfinalininko, buvusio grupės „Omega“ dainininko Ruslano pasirodymą prie televizoriaus, o ne „Forum Palace“ rūmuose stebėjo šiuo metu iš Suomijos į Lietuvą atvykęs jo sutuoktinis. Į renginį atvyko tik Ruslanuo uošvienė ir dar keli jo sutuoktinio giminaičiai iš Suomijos.

Pagyvenusių moterų numylėtiniu tituluojamas prodiuserės L. Lapkauskaitės auklėtinis Paulius prieš bronzinį finalą „triūsė“ repeticijų salėje, tačiau jo pasirodymas neišsiskyrė iš ankstesnių koncertų. „Yra laikas ateiti, yra ir išeiti. Nesijaudinu nė kiek“, - dar prieš bronzinį finalą kalbėjo „Suvalkijos berniukas", penktadienį žiūrovams pateikęs staigmeną – dainavo su manekene Renata Voitechovskaja (buvusia Ražanauskiene).

Jauniausia ir stropiausia MA dalyvė ir, pasak komisijos narių, išskirtinio balso savininkė Urtė žiūrovams pristatė jau išpopuliarėti spėjusias dainas. Be to, scenoje jai talkino ir romų tautybės Radžis.

Be to, publiką dar linksmino iš televizijos ekranų neišnykstanti YVA bei buvę MA „studentai“ – Gabrielė, Marta bei Šorena. Pastaroji prisipažino palaikanti Ruslaną, su kuriuo juos sieja ypatingai draugiški santykiai.

Į bronzinį MA filmavimą neatvyko tik Mr.Jumbo, Ewex bei romų tautybės Rožė - esą ji yra įsižeidusi dėl projekto rengėjų dovanotų džinsų.

Už bronzinio finalo dalyvius žiūrovus ragino balsuoti buvę MA dalyviai: už Paulių agitavo Imantas, už Urtę – Marta, o už Ruslaną – kartu su juo gyvenusi Gabrielė.

Pirmadienį turėtų paaiškėti sidabrinio finalo dalyviai. Dėl kelialapio į auksinį finalą kovos Sasha Son (Dima Šavrovas), Juozas Butnorius ir džiazo dainininkė Baiba Skurstene iš Latvijos.

Kaip rodo žiūrovų balsai, sidabrinio finalo dalyviai paprastai sulaukdavo mažiau balsų nei bronzinio finalo „studentai“, todėl DELFI spėja, kad auksiniame finale nugalės bronzinio finalo dalyvis. Kas jis – Urtė ar Ruslanas? Didžioji dauguma pramoginio portalo klubas.lt skaitytojų mano, kad didžiausius šansus laimėti MA turi Ruslanas. O kaip manote Jūs? Parašykite apie tai savo komentarą.

Reportažas iš "Muzikos akademijos":

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją