Nugalėtojas paaiškėjo po tris valandas besitęsusios Ruslano Kirilkino, Sashos Son (Dimos Šavrovo), Urtės Šilagalytės ir Juozo Butnoriaus muzikinės kovos vadinamajame auksiniame MA finale.

O kokia Jūsų nuomonė? Ar Ruslanas buvo vertas nugalėtojo karūnos? Balsuokite kolonoje dešinėje!

„Visada tikėjau ir tikiu savo dainomis, todėl labai džiaugiuosi, kad ir žmonės patikėjo manimi“, - DELFI prisipažino Ruslanas.

Dainininkui LNK pažadėjo, kad jis 3 mėnesius galės studijuoti "Holivudo pop akademijoje", be to, jam bus apmokėtos kelionės išlaidos bei suteikti dienpinigiai. "Holivudo pop akademijoje" yra studijavusios pasaulinio garso žvaigždės, tarp jų - ir Britney Spears. Į Holivudą muzikinio šou nugalėtojas greičiausiai vyks vasarą.

„Aš siekiau laimėti, siekiau įgyti žmonių pasitikėjimą, o didelis jų palaikymas mane įkvėpė siekti finalo, pirmos vietos, - džiaugsmu tryško MA nugalėtojas. - Visuose konkursuose buvau antru, trečiu, vis kažkas man pakišdavo koją. Visada tikėjau ir tikiu tuo, ką darau scenoje, tikiu savo dainomis. Gyvenu scena, muzika man yra adrenalinas, varomoji jėga“.

Ruslanas yra pirmasis gėjus, laimėjęs muzikinį šou. “Aš jau paneigiu tuos mitus, kad Lietuva nepasižymi tolerancija, manau, nereikia perspausti ir apie tai nuolat kalbėti, - tikino nugalėtojas. - Tai, ką aš darau scenoje, žmonėms kur kas įdomiau matyti nei kalbėti vien apie lovą“.

Palaikyti Ruslano atvyko ir jo gyvenimo partneris Jarmo, muzikinį projektą stebėjęs VIP salėje. Tiesa, jo pramogų žurnalistai taip ir nesugebėjo pakalbinti: dainininkui beliko prisipažinti, kad dalyvavimas MA jam ir jo draugui buvo „eilinis santykių išbandymas“.

Ruslanas savo pergalę su draugais ir gyvenimo draugu atšventė vienoje picerijoje, o paskui laiką leido viename sostinės kazino - jame populiarus dainininkas dažnai apsilanko.

Rugpjūčio pabaigoje prasidėjusio ir kiekvieną savaitgalį muzikos gerbėjus linksminusio LNK televizijos projekto žiūrovai antradienį už po pertraukos į muzikinę sceną grįžusį Ruslaną atidavė 15 366, šešiolikmetę Urtę – 8 506, scenos „džentelmeną“ Sashą Son – 6 732, buvusį „ventuką“ Juozą – 2 459 balsus telefono skambučiais bei SMS žinutėmis.

Iš viso už MA dalyvius balsavo 33 063 žiūrovai. Tai absoliutus rekordas per visą MA sezoną.

MA finalą laimėjusiam Ruslanui LNK suteikė šansą studijuoti JAV – Holivude esančioje muzikos akademijoje. „Už borto" likusiems „studentams" LNK taip pat įteikė prizus – Juozas gavo gitarą, Sashą Son pagaliau pasieks fortepijonas, o Urtei – 10 tūkst. Lt čekis kelionei į pasirinktą šalį.

Ruslano dainą „Laisvės kaina“ radijo stoties M-1 klausytojai išrinko geriausia MA daina, todėl programų direktorius Mindaugas Stasiulis padovanojo muzikinę kuprinę, kurioje - kompiuteris ir brangi muzikinė įranga. „Man ši daina yra viena brangiausių: tai daina, kuri pasakoja apie mane“, - netikėta sėkme džiaugėsi Ruslanas.

Apie pergalę išgirdęs Ruslanas negalėjo tramdyti ašarų - jis net negalėjo pradėti dainuoti savo dainos. "Padėkite man", - nuo malonaus šoko negalėjęs atsigauti ir kurį laiką ant grindų klūpėjęs atlikėjas ragino publiką.

Pagrindinio prizo nelaimėję atlikėjai neliūdėjo dėl vos per plauką nepasiekto pagrindinio prizo.

„Tikrai dėl to nepergyvenu, mes visi jau pasiekėme savo tikslą – papuolėme į finalą, - sakė Urtė. – Dar esu jauna ir man viskas priešaky, tikrai dėl to neliūdėsiu“.

„Gal nelaimėjau todėl, kad mano muzika skiriasi nuo kitų projekto dalyvių – juk nedainuoju gryno popso, - sakė Sasha Son. – Aš nedainuoju užstalės dainų, mano - rimtesnė muzika. MA pradėjau dainuoti popsesnę muziką, nors, jeigu būtų mano valia, dainuočiau tik gryną soulą. Suprantu, kad reikia eiti į kompromisą su klausytojais ir dainuoti ne tik tai, kas patinka man, bet ir žmonėms. Reikia galvoti ir apie kitus“.

„Buvo principinga kova - papulti į finalą, - sakė Juozas. – Iš MA auksiniame finale esame tik trise, sugebėję išsilaikyti nuo pat pirmo koncerto. Tai aš, Ruslanas ir Sasha Son. Man tai jau yra pasiekimas, todėl jaučiuosi nugalėtoju“.

MA dalyvius scenoje linksmino Seimo narė Inga Valinskienė, grupės „N.E.O.“, „69 danguje“, dainininkai Mantas Jankavičius, Merūnas, Violeta ir Vilius Tarasovai, Vilija Matačiūnaitė bei Radži. Finaliniame koncerte stipriausius „studentus“ palaikė ir visi (išskyrus dėl džinsų įsižeidusią romų tautybės Rožę) projekto dalyviai.

Koncerto vedėjų paklausti, ką labiausiai palaiko finale, dauguma jų balsus atidavė Sashai Son, po to Juozui ir Urtei, o Ruslanui simpatizuojanti pareiškė tik profesionali nuostabų šou surengusi džiazo dainininkė Baiba iš Latvijos.

MA dalyvavo net keturiolika dalyvių. Iš jų – du užsieniečiai: latvė Baiba ir gruzinė Šorena. LNK žada, kad rudenį startuos antrasis MA sezonas, o kai kuriuos pamėgtus atlikėjus televizijos žiūrovai dar galės pamatyti jau kitąmet jau tradiciniame „Žvaigždžių duetų“ projekte.

Ar auksiniame finale dalyvavę „studentai" sugebės pasinaudoti jiems dovanotu šansu pradėti solinę karjerą? Kuo MA jauniesiems atlikėjams buvo naudingas ir kaip per keturis mėnesius pakeitė jų gyvenimus? Apie tai skaitykite DELFI interviu su Urte, Ruslanu, Sasha Son ir Juozu.

Fotoreportažai iš "Muzikos akademijos" auksinio finalo:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją