Visų apskričių rezultatai parodė, kad jis - labiausiai vertas nugalėtojo vardo. Antrasis liko Donatas Montvydas, trečiosios - „69 danguje" merginos.

Ketvirtoji vieta konkurse atiteko Rūtai Ščiogolevaitei, penktasis buvo Linas Adomaitis, šeštieji – Milanno ir Karina Krysko, septintieji – Dariaus ir Violetos duetas, aštuntieji – Jonas Čepulis ir Skirmantė, devintieji – grupė „Saulės kliošas“, dešimtojoje vietoje liko konkurse debiutavusi Aurelija.

„Aš nepraleisčiau šanso - atstovauti Lietuvai", - paklaustas, ar neatsisakys dalyvauti „Eurovizijoje", atsakė Sasha Son.

Finaliniame pasirodyme Sasha Son atliko angliškąją „Pasiklydusio žmogaus" versiją „Love", kurią ketina pristatyti visai Europai.

Konkursą nugalėjusios dainos autoriui Sashai Son už kūrinį „Pasiklydęs žmogus" LATGA-A skyrė piniginį prizą - 15 tūkst. litų, antrosios vietos laimėtojui Donatui Montvydui už jo paties kurtą dainą „I Remember Last Time" – 7 tūkst. litų, o trečioje vietoje likusios dainos „Meilės simfonija", kurią atliko grupė „69 danguje", kūrėjui Stano – 3 tūkst. litų.

Prizininkams taip pat įteiktos menininko Tomo Dragūno statulėlės, primenančios metronomą, o spalva ir blizgesys – fortepijono atspindį. Metalinės statulėlės dalys - paauksuotos.

Šokas ir išsipildžiusi svajonė

„Dainų dainos“ laimėtojas iškart po apdovanojimų, tą patį vakarą nuskubėjo į „Šampano barą“, kur renginyje „Tabami goes George Michael“ atliko populiariausius jo kūrinius, todėl prisipažino nesuspėjęs net pagalvoti apie savo pergalę, kuri buvo tapusi didžiausia jo svajone, ir, žinoma, ateitį.

„Tobula diena, vakaras, naktis. Labai daug emocijų. Tikriausiai rytoj neprakalbėsiu, nes sergu, neįsivaizduoju, kaip aš sudainavau. Jausmas neatpasakojamas. Man buvo šokas“, - apsakyti, kaip jaučiasi nugalėjęs konkurse, žodžius vos rinko Sasha Son.

„Aš galvojau, jeigu nelaimėsiu, kaip aš sudainuosiu „Tabami goes Gerge Michael“, nes jeigu padarysiu kokią klaidą, visi mane sukritikuos. Bet jeigu laimėsiu, man viską atleis. Aišku, buvo klaidų, bet jeigu nori dainuoti jausmingai, minusų atsiras. Aš ne robotas, kad kiekvieną natą sudainuočiau tobulai“, - pridūrė jis.

Paklaustas, kam ketinantis skirti laimėtą 15 tūkst. litų prizą, Sasha Son atsakė: „Kandangi girdėjau, kad Lietuva neinvestuoja į pasirodymą „Eurovizijoje“, naudosiu šiuo pinigus kelionei“.

Jau dabar atlikėjas labai džiaugiasi planais koncertuoti įvairiose Europos šalyse, kuriose norėtųsi save pristatyti. Labiausiai jis laukia susitikimų su šilčiausiais Londono ir Dublino klausytojais.

Artimiausiuose jo planuose – koncertai su „Tabami goes George Michael“ bei soliniai pasirodymai, taip pat jau tariamasi dėl koncertų, kuriuose jis būtų pristatomas kaip „Eurovizijos“ dalyvis, užsienyje.

Finalui paruošė staigmenų

Šeštadienio vakarą vykusiame konkurse „Dainų daina“ finalininkai stebino papildytais, patobulintais pasirodymais. Finale dėl geriausiojo vardo susirungė Sasha Son, Dariaus Pranckevičiaus ir Violetos Valskytės duetas, Linas Adomaitis, Aurelija Slavinskaitė, Karinos ir Milanno duetas, grupė „69 danguje“, Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė, grupė „Saulės kliošas“, Jono Čepulio ir Skirmantės duetas.

Eteryje jau pasirodžiusių atlikėjų dainos finaliniame konkurse nuskambėjo naujai. Vieni keitė kostiumus bei choreografiją, o kitiems naujo skambesio suteikė akomponavęs Kauno simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno.

Sasho Son iš visų išsiskyrė subtilumu. Finalui baltu kostiumu pasipuošęs atlikėjas savo paties klausytojams pristatytą kūrinį „Pasiklydęs žmogus“ užbaigė rankoje laikydamas ugnies liepsną.

Bene daugiausiai LRT studijos žiūrovų plojimų susilaukė nuotaikingasis „Saulės kliošas“, scenoje pasirodęs su balionėliais ir padovanojęs nepakartojamą nuotaikos dozę. Vienu geltonu balionu pasipuošė net maestro M. Pitrėnas.

Ne mažiau šūksnių susilaukė ir Linas Adomaitis, didelį dėmesį skyręs bendravimui su publika, šūksniais ir plojimu raginęs prisidėti prie jo. Tarsi sutarusios, šeštosios pasirodė „69 danguje“ merginos, kurios savo pompastišką pasirodymą dar papildė keliais elementais – danguje skriejančiais baltais angeliukais, kurių lankai į žiūrovus laidė žalius lazerinius spindulius.

Iškart po šios grupės žiūrovams teko šiek tiek lukterėti, nes tik nuo scenos nulipusi Karina Krysko turėjo pasirodyti su Milanno. Šiame pasirodyme, kaip ir su grupe „69danguje“, vyravo juoda ir raudona spalvos. Šį kartą Karina ir Milano viena nuo kito skyrė ne atstumas, o šilkinės juostos. Tik nematomomis sijomis pakilę į orą jie susikabino rankomis. „Jaučiuosi,kaip devintame danguje – pakilau į orą“, - vos nusileidusi ant žemės šypsojosi Karina. Tuo tarpu Milanno visiems skubėjo linkėti bučinių Valentino dienos proga.

Antrasis scenoje pasirodęs D. Montvydas širdis virpino dar nematyta choreografija. Šį kartą iš dangaus nusileido ne šilkinės juostos, o profesionalios akrobatės. Scenoje taip pat šoko moterys-robotės, suteikusios pasirodymui gyvumo.

J. Čepulio ir Skirmantės duetui šį kartą talkino ne tik Veronika Povilionienė, bet ir tautinių šokių šokėjos, pasipuošusios tautiniais drabužiais.

R. Ščiogolevaitė finaliniame pasirodyme buvo apsupta žvakių šviesos, kurios mirgėjo ir ekrane, ir ant scenos bei atsispindėjo ant jos baltos medžiagos, kuri atstojo suknelę.

Kaip ir per pirmuosius pasirodymus, taip ir finale kukliausia pasirodė debiutuojanti atlikėja Aurelija.

Finalinė Sashos Son daina "Pasiklydęs žmogus"

Donato Montvydo daina "I Remenber Last Time"

Stano daina "Meilės simfonija", kurią atlieka "69 danguje"

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją