Tapęs vampyru, jis gyvena dvigubą gyvenimą, kuriame kamuojasi dėl meilės jaunai žurnalistei Betei. Priešingai draugui vampyrui Džozefui ir didžiajai daliai Los Andželo vampyrų bendruomenės, Mikas griežtai laikosi vampyrų garbės kodekso, nepuldinėja moterų ir vaikų. Jis netgi maitinasi „vegetariškai“ – iš kraujo banko ir lavoninės gautu krauju.

Tačiau pajutęs nusikaltėlį, kurio dingimas būtų naudingas ir žmonėms, ir vampyrams, Mikas Sent Džonas savo vampyriškų instinktų netramdo ir leidžia sau pasmaguriauti „šviežiena“.

Būdamas amžinai jaunas, žavus ir nemirtingas, Mikas gali nuveikti daugiau negu eilinis privatus seklys ir savo ypatingus antgamtiškus „modernaus“ vampyro talentus naudoja padėti žmonėms. Mikas amžinai liko patraukliu trisdešimtmečiu kaip tą nelemtą pavertimo dieną, tačiau tuo niekada nesidžiaugė ir priekaištavo kitiems vampyrams, į žmones žiūrintiems kaip į maisto produktus parduotuvės lentynose.

„Tai mes esame paskutinė mitybos grandinės dalis“, - pasididžiuodamas sako jaunas ir seksualus Miko draugas Džozefas, turtingas investicijų bankininkas, kuriam vampyro dalia ir šviežias jaunutės merginos kraujas teikia didžiulį malonumą, rašoma LNK pranešime spaudai.

Mikas savo nesibaigiančias dienas skiria žmonėms. Prieš daugelį metų Mikui pavyko nuo vampyrės dantų išgelbėti mažą mergaitę, ir tas pasitenkinimas, padarius gerą darbą, pažadino norą tapti geresniu vampyru. Praėjus ketvirčiui amžiaus, jų keliai susitinka vėl.

Betė užaugusi tampa gražuole reportere. Mikas niekaip negali įveikti nenugalimo potraukio merginai, nors puikiausiai žino, kad negali atskleisti visų savo jausmų – prisipažindamas esąs vampyras jis Betės akyse būtų tik monstras. Gyvendamas dvilypį gyvenimą, paslapčia globodamas Betę ir kaudamasis su priešais tarp tokių pačių kaip jis nemirėlių, Mikas įsimyli. Kartu su meile vampyras atranda naujų gyvenimo paslapčių ir malonumų.

„Mėnesienos“ vampyrų gyvenimas grindžiamas visiškai nauja, šiuolaikiška „vampyrine“ mitologija, kurioje smagiai atsirado vietos ir Lietuvai: serialo kūrėjų nuomone, Velnias yra lietuvių dievas - vampyras.

Ar žinojote, kad...

1. Šiuolaikiniai vampyrai miega nebe karstuose, o šaldikliuose.

2. Dienos šviesa vampyrų jau nebežudo, tik smarkiai išsekina jų jėgas. Sidabras ir ugnis žudo kaip ir viduramžiais, tačiau česnakai, švęstas vanduo ir kryžiai yra visiškai nekenksmingi.

3. Vampyro atvaizdą galima išgauti tik skaitmeniniu foto aparatu arba skaitmenine kamera, nes senosiose foto juostelėse naudota sidabrinė emulsija vampyro atvaizdą sunaikina.

4. Vampyrai turi pulsą ir kraujotaką, jie nėra šaltakraujai ir tikrai negali pasiversti šikšnosparniu – nors tai būtų baisiai smagu, kaip pastebi „Mėnesienos“ pagrindinis herojus Mikas.

5. Norėdami išgyventi vampyrai visiškai nevalgo įprasto maisto, jie turi gerti žmogaus kraują, tik šaldytas jiems lygiai taip pat neskanus kaip žmonėms neskani šaldyta mėsa.

6. Tradiciškai vampyrai labai jautrūs, jie puikiai užuodžia menkiausius kraujo pėdsakus ir praeitį, o ypatingai talentingi gali išvysti ir ateitį.

7. Vien įkandimo paversti žmogų vampyru neužtenka: įkąstasis, kurio kraują baigia išsiurbti vampyras, prieš mirtį turi gurkštelti siro kraujo, ir tada vietoj mirties gaus juodą nemirtingumą.

8. Vampyras, pavertęs žmogų vampyru, gauna „siro“ titulą. Taigi siras, arba valdovas, jeigu laikosi „padorumo“ normų, privalo vampyru paverstą žmogų išmokyti gyventi nemirėlio gyvenimą ir nepalikti jo vieno per apsipratimo laikotarpį.

9. Norint nužudyti vampyrą tikrai neužteks persmeigti širdį kuolu, nes tai sukelia tik laikiną paralyžių - kuolą ištraukus, žaizda pamažu užgyja. „Vampyrą nužudys liepsnosvaidis. Arba jei pameti galvą. Tiesiogine prasme”, - liūdnai šypteli Mikas.

Serialas „Mėnesiena“ – antradieniais 23.30 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją