Socialdemokratams užkliuvo šeštadienį vakare tiesiogiai transliuota laida „Lietuvos dainų dešimtukas“. Joje dalyvavusios grupės „Išjunk šviesą“ narė, baigiantis dainai, netikėtai nusimetė liemenėlę.

„K.Petrauskis galėtų ateiti į Seimą ir pasiaiškinti, kaip jie toleruoja tokius reiškinius, - pirmadienį per spaudos konferenciją teigė Socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas. - Daug žiūrovų, kurie tuo metu buvo Lietuvos televizijos studijoje, neturėjo 16 ir gal net 14 metų“.

„Be abejo, bus nubausti iešmininkai, operatoriai, kas tik nori, bet pagrindinė atsakomybė gula ant generalinio direktoriaus pečių, - antrino parlamentarė Birutė Vėsaitė. - Turint tokią auditoriją kaip trylikamečiai, demonstruoti striptizą per Lietuvos nacionalinę televiziją... Na, atsiprašau“.

J.Olekas apgailestavo iki šiol negirdėjęs jokios LRT vadovo reakcijos į šį incidentą – nei jo pozicijos, nei paauglių ir jų tėvų atsiprašymo. Todėl parlamentaras teigė galbūt pasiūlysiąs jau antradienį į Seimo posėdį pakviesti K.Petrauskį.

Be to, anot B.Vėsaitės, derėtų kreiptis į žurnalistų etikos inspektorių į Romą Gudaitį, nes „striptizas“, kaip parlamentarai pavadino incidentą, televizijos eteryje pasirodė anksčiau nei 23 val., nuo kada leidžiama transliuoti vaikams ir paaugliams nerekomenduojamas žiūrėti laidas. „Pažeidimas didelis, nei laikas, nei auditorija nebuvo tinkama“, - piktinosi B.Vėsaitė.

Pasak parlamentarų, „visuomeninis transliuotojas tokiais verslais negali užsiimti, ypač laiku, kuris nėra leidžiamas“.

„Ar tinkamas toks žanras visuomeniniam transliuotojui? – retoriškai klausė J.Olekas. – Jis turi atlikti misiją. Šeštadienį labai nevykusiai atliko, jei galvoja, kad jo tokia misija“.

Kaip DELFI tikino K.Petrauskis, atlikėjos apsinuoginimas laidos vedėjams buvo netikėtas ir su jais nederintas, nors prieš laidą vyko repeticija. „Vedėjai buvo šokiruoti. Jie apie tai nežinojo. Grupė pripažino, kad apsinuoginimas buvo sugalvotas spontaniškai, nors aš tuo netikiu“, - kalbėjo LRT vadovas.

Anot K.Petrauskio, pramogų pasaulio veikėjų nuogumas ne tik Vakaruose, bet ir Lietuvoje tampa bendra tendencija – žvaigždės nevengia nei erotinių fotosesijų, nei šokiruojančių pasirodymų viešumoje. „Vakaruose Janet Jackson per televiziją parodo nuogą krūtį, kiti nuogi po sceną laksto, tai ateina ir pas mus“, - teigė visuomeninio transliuotojo vadovas.

Jis teigė pirmadienį ryte kalbėjęs su „Lietuvos dainų dešimtuko“ vedėjais ir juos įspėjo, tačiau griežčiau neketina bausti. K.Petrauskis teigė įžvelgiąs ir laidos prodiuserių bei režisierių kaltės, mat esą buvo galima nerodyti apsinuoginusios merginos.

Ketinimus kviesti pasiaiškinti į Seimą LRT vadovas įvertino kaip eilinį politikų norą pademonstruoti savo valdžią visuomeniniam transliuotojui: „Manau, kad politikai dabar stengsis pasinaudoti ir padaryti iš to skandalą bei susikrauti politinį kapitalą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją