Šiemet LNK „Žydrasis žiburėlis“ nukels į 2005-uosius prieš mūsų erą. Pirmąsyk LNK naujametės programos filmavimas vyksta Lietuvos kino studijos paviljone. Miškas, urvai, degantys laužai ir pirmykštės bendruomenės genties susirinkimas...

Genties vadas skaito metinę atskaitą – sumedžiota daug mamutų, iš kaimynų užgrobta keletas urvų, o kalbos apie vado žmonos neva nelegaliai privatizuotą Šešupės upelį nepasitvirtino.

Laukinių gentis pasirengusi įprastai sutikti artėjančius 2004-uosius. Tačiau žynys (H. Mackevičius) iškrečia pokštą – laukiniai staiga atsiduria dvidešimt pirmajame amžiuje, vakarėlyje, kuriame švenčiami artėjantys 2006-ieji.

„Nors laukinių gentį ir šiuolaikinę kompaniją skiria keturi tūkstančiai metų, paaiškėja, kad kai kurie dalykai bėgant tūkstantmečiams taip ir nepasikeitė, - šypsojosi „Žydrojo žiburėlio“ idėjos autorius Laurynas Šeškus. – Tačiau reikėtų pasakyti, kad mūsų muzikiniame filme nebus nei istorinės teisybės, nei apskritai jokios teisybės“.

Tačiau viena teisybė vis dėl to egzistuoja. Tai – meilė. Laukinių genties vado (A. Storpirštis) ir jo žmonos (A. Baukutė) duktė (Vilija) krenta į akį šių laikų firmos vadovo (R. Vilkaitis) ir jo žmonos (K. Kazlauskaitė) atžalai (Mino).

„Kelyje į žvaigždes“ vienas skitam neslėpę simpatijų, Vilija ir Mino „Žydrajame žiburėlyje“ galės suvaidinti tikrą meilę. Nes kai „Meilės laivas kitam laike“, Mino belieka dainuoti „Be grobio mirt galiu“.

„Žydrajame žiburėlyje“ dar dalyvauja: Ž. Žvagulis, ŽAS, Inga Valinskienė, YVA, Sadūnai, Donata, Andrius, Deivis, S. Donskovas, Gintarė, „inCulto“, Marijonas ir visos LNK žvaigždės.

Muzikinio filmo „Žydrasis žiburėlis“ 2006 prieš mūsų erą“ premjera – Naujametę naktį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)