Aktorius George‘as Clooney buvo apdovanotas humanitariniu „Emmy“ už „help Haiti“ („padėk Haičiui“) telefoninės paramos linijos organizavimą.

Serialo „House“ žvaigždė Hugh Laurie po sekmadienio ceremonijos išėjo tuščiomis rankomis.

„Mad Men“ laimėjo trečią iš eilės geriausio dramos serialo apdovanojimą. Serialo kūrėjas Matthew Weineris auditorijai 62-uosiuose „Emmy“ apdovanojimuose Los Andžele sakė: „Aš žinojau, kad vieną dieną kažkur nueisiu ir laimėsiu trofėjų.“

M. Weineris kartu su Erin Levy gavo dar vieną „Emmy“ už geriausią dramos serialo scenarijų.

Muzikinė komedija „Glee“ atnešė trofėjų už geriausią vaidybą aktorei Jane Lynch bei režisūros apdovanojimą Ryanui Murphy.

Britų aktoriams ši apdovanojimų ceremonija nebuvo sėkminga. Seras Ianas McKellenas ir Michaelas Sheenas kandidatavo gauti geriausių aktorių prizą už darbą filmuose „The Prisoner“ bei „The Special Relationship“.

Dama Judi Dench ir dama Maggie Smith taip pat buvo nominuotos dėl vaidybos serialuose „Cranford“ ir „Capturing Mary“.

H. Laurie buvo ketvirtą kartą nominuotas dėl gydytojo Gregory House‘o vaidmens. Jis už tai jau yra gavęs du auksinius gaublius. Seriale „House“ jis filmuojasi nuo 2004 m.

M. Sheenas, vaidinęs britų ministrą pirmininką Tony Blairą, gavo pirmąjį „Emmy“ už vaidmenį seriale „The Special Relationship“. Šis projektas yra skirtas parodyti artimus darbinius ryšius tarp T. Blairo ir buvusio JAV prezidento Billo Clintono. Pastarąjį vaidinantis Dennis Quaidas taip pat buvo įvertintas nominacija.

Filmą televizijai sukūrė Peteris Morganas, kino juostų „The Queen“ („Karalienė“) ir „Frost/Nixon“ („Frostas prieš Niksoną“) kūrėjas. P. Morganas buvo nominuotas mini serialų scenarijų kategorijoje.

Per visą vakarą daugiausia nominacijų sulaukė mini serialas apie Antrąjį pasaulinį karą „The Pacific“. Jis buvo nominuotas iš viso 24 kategorijose.

Serialo "Gera žmona" (The Good Wife) žvaigždė Archie Panjabi pripažinta geriausia dramos serialo antrojo plano aktore už privačios detektyvės vaidmenį.

Geriausių telekomedijų pagrindinių aktorių apdovanojimai atiteko Edie Falco iš serialo "Seselė Džeki" („Nurse Jackie“) ir Jimas Parsonsas, vaidinantis "Didžiojo sprogimo teorijoje" („The Big Bang Theory“). Ryžtingą, tačiau nuolat į keblias padėtis patenkančią slaugę vaidinanti E. Falco anksčiau pelnė tris "Emmy" geriausios draminio serialo aktorės kategorijoje už mafijos vadeivos žmonos vaidmenį seriale "Sopranai. Mafijos kronika" („The Sopranos“).

"Tai didžiausias nesusipratimas, kada nors įvykęs per šį žavų apdovanojimų šou. Aš nejuokauju!" - pareiškė E. Falco.

J. Parsonsas, vadinantis talentingą, tačiau itin nuobodų mokslininką, pranoko šioje kategorija dukart iš eilės laimėjusį serialo "30 Rock" aktorių Alecą Baldwiną. Jis taip pat įveikė kitus garsius pretendentus, tokius kaip trijų "Emmy" laureatą Tony Shalhoubą, nominuotą už vaidmenį paskutiniame serialo "Detektyvas Monkas" („Monk“), ir serialo "Biuras" („The Office“) žvaigždę Steve'ą Carellą.

Geriausiais komiškų serialų antrojo plano aktoriais pripažinti E. Stonestreetas iš "Šiuolaikinės šeimos" ir J. Lynch iš "Choro".

Geriausiu realybės šou pripažintos "Geriausių virėjų kovos" („Top Chef“), išstūmusios septynerius metus šioje kategorijoje laurus skynusias "Nepaprastas lenktynes" („The Amazing Race“).

Jono Stewarto satyrinė televizijos laida "The Daily Show" aštuntą kartą iš eilės pelnė "Emmy" geriausios pramoginės, muzikinės arba komiškos laidos kategorijoje. Anksčiau prognozuota, kad šis apdovanojimas gali atitekti Conanui O'Brienui, kuris neilgai vedė laidą "Tonight".

Holivudo žvaigždė George'as Clooney priėmė Bobo Hope'o humanitarinį apdovanojimą iš buvusios kolegės seriale "Ligoninės priimamasis" (ER) Juliannos Margulies. Ji gyrė aktoriaus indėlį renkant lėšas nukentėjusiems nuo šiemet Haitį nuniokojusio žemės drebėjimo, 2004 metais Indoneziją užgriuvusio cunamio ir 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose.

G. Clooney šiltai prisiminė vakarus, praleistus su komikų B. Hope'u, kuriam dabar 101 metai, ir jo žmona Dolores savo tetos dainininkės Rosemary Clooney namuose. Aktorius sakė, kad ši pora jam suteikė daug įkvėpimo.

"Prisiminkite, ką jie pasiekė per savo gyvenimą... Jie įkūnija geriausia, ką gali reikšti žodis "garsenybė", - pabrėžė G. Clooney.

Biografinis filmas "Templ Grandin" („Temple Grandin“), pasakojantis apie autizmu sergančią talentingą gyvūnų elgsenos specialistę, buvo pripažintas geriausiu televizijos filmu.

"Emmy" apdovanojimai taip pat skirti šio filmo pagrindinei aktorei Claire Danes, antrojo plano vaidmenis sukūrusiems Juliai Ormond ir Davidui Strathairnui, taip pat režisieriui Mickui Jacksonui.

Didžiojo ekrano grandas Alas Pacino pelnė "Emmy" geriausio miniserialo arba televizijos filmo pagrindinio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį filme "Jūs nepažįstate Džeko" („You Don't Know Jack“) apie eutanazijos šalininką daktarą Jacką Kevorkianą.

Pastarasis dalyvavo ceremonijoje ir šypsodamasis atsistojo, kai į jį kreipėsi A. Pacino. Prieštaringai vertinamas gydytojas sulaukė šykščių plojimų.

62-ąją "Emmy" apdovanojimų ceremoniją, rodytą geriausiu televizijos laiku, atidarė Jimmy Fallonas, atlikęs dainą ir šokį kartu su "Choro" žvaigždėmis ir kitomis garsenybėmis, tarp jų Betty White, Jonu Hammu, Kate Gosselin ir Randy Jacksonu.

Daugiausiai "Emmy" apdovanojimų šiemet atiteko televizijai HBO, laimėjusiai aštuoniose kategorijose. Televizija AMC pelnė keturis, ABC ir CBS - po tris, "Fox" ir "Showtime" - po du, o NBC, "Comedy Central", "Bravo" ir TNT - po vieną statulėlę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją