Koncertas įvyks „Amsterdam Marcanti“ - buvusiame teatre, kuris neseniai buvo paverstas viena moderniausių masiniams renginiams skirta vieta.

Tikimasi, kad į „Amsterdam Marcanti“ susirinks apie 1500 „Eurovizijos“ gerbėjų ir žurnalistų iš visos Europos, kad palaikytų savo 2009 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso favoritus. Koncertą ves Nyderlandams atstovavusios atlikėjos Marga Bult ir Maggie Mac Neal.

Šis koncertas bus tarsi generalinė repeticija prieš Maskvoje įvyksiantį koncertą. Organizatoriai buvo priblokšti masinio delegacijų susidomėjimo šiuo renginiu. Anot jų, jie tikėjosi, kad dalyvaus 6 ar 7 šalys, o dabar dalyvaus net 22 valstybės!

Gerbėjams skirtame koncerte Amsterdame dalyvaus šių valstybių atstovai: Serbijos, Armėnijos, Ispanijos, Islandijos, Danijos, Moldovos, Albanijos, Slovakijos, Ukrainos, Rumunijos, Maltos, Didžiosios Britanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos, Baltarusijos, Juodkalnijos, Belgijos, Airijos, Kipro, Lenkijos, Lietuvos ir Bulgarijos.

Laukia pažintinė programa

Prieš koncertą Amsterdame dalyviams bus surengta dienos programa Hagoje. Po spaudos konferencijos jiems bus pasiūlyta ekskursija autobusu po Hagos miestą, kurioje juos lydės Maskvoje dalyvausiantys Nyderlandų atstovai „The Toppers”.

Dienos programa baigsis apsilankymu Madurodame – miniatiūriniame mieste, kuriame yra eksponuojami žymiausių Nyderlandų architektūros statinių maketai. Vėliau visos delegacijos išvyks į Amsterdamą ruoštis koncertui.

Po Amsterdamo – į Londoną

Balandžio 17 d. Londone įvyks antrasis „Eurovizijos“ pristatomasis vakarėlis (Eurovision Preview Party). Kaip ir Nyderlanduose įvyksiančio koncerto, taip ir šio renginio organizatoriai yra gerbėjai, todėl renginys yra skirtas „Eurovizijos“ būtent jiems.

Kol kas septyni „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyviai patvirtino dalyvausiantys šiame vakarėlyje. Jau aišku, kad balandžio 17 d. įvyksiančiame renginyje dainuos Christina Metaxa (Kipras), Lidi (Lenkija), Elena (Rumunija), Piotras Elfimovas (Baltarusija), Krassimiras Avramovas (Bulgarija), Svetlana Loboda (Ukraina) ir Yohanna (Islandija).

Jame gros DJ Dave Simmonsas. Šis „Eurovizijos“ dainų konkurso ir hitų specialistas prieš kelis metus jau grojo keliose puikiuose „Euroclub” surengtuose oficialiuose „Euvozijos“ dainų konkurso vakarėliuose. Taip pat jis grojo praėjusiais metais Londone įvykusiame pristatomajame vakarėlyje.
Renginį ves BBC programų bei „Eurovizijos“ pusfinalio vedėjas Paddy O’Connell ir 2000 m. Didžiąją Britaniją atstovavusi Nicky French.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją