„Peržiūros kambaryje kalbėjomės su rusų režisieriais ir pasakėme, kad nėra video, kurį buvome atsiuntę ir paklausėme, ar gali jį įjungti, o jie pasakė, kad daro savo projekcijas. Pasiteiravome, kodėl tada jie prašė atsiųsti mums patiems savas, jie pareiškė, kad tik pažiūrėti norėjo. Su ta pačia problema susidūrė ir Maltos bei Baltarusijos atstovai. O kai po mūsų repetavo ukrainietė, pamatėme, kad viskas, ko mes prašome, įmanoma padaryti“, - pasakojo M. Tyla.

Lietuvos dalyviui neįtiko ir šviesų režisūra. Pasak M. Tylos, jiems šviesų režisierius patarė - juk graikai prieš jus dalyvauja, jūs niekuo neišsiskirsite.

„Galima suprasti, kaip viskas vyksta“, - aiškino jis.

Taip pat Lietuvos atstovams nebuvo pasiūlytas joks kompromisas.

„Aš manau, kad čia yra išankstinio darbo klaidos. Čia negalima nuolaidžiauti. Man nesuprantamas režisierių ir visų darbuotojų požiūris į mus, nes žurnalistų Sasha Son(g) visur mielai kviečiamas. O čia vyrauja toks požiūris – nū litovcy“, - stebėjosi pašnekovas.

Lietuvos delegacija surašė visus savo pageidavimus ir tikisi, kad antroje repeticijoje viskas bus išpildyta...

„Jeigu bus neįvykdyta, pasirodymas bus daug prastesnis nei Lietuvoje, o tai neatitinka mūsų investuotų lėšų ir visų vilčių..“, - nuogąstavo M. Tyla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją