Pirmąją vietą vyriško stiliaus drabužiais apsirengusiai M. Serifovic padėjo iškovoti daina „Molitva“. Serbijos atstovė viso surinko 268 balsus ir bendra malda užkariavo Europą. Jos šalis konkursą laimėjo pirmą kartą.

Serbijos dainininkė iš karto atsiplėšė nuo konkurentų ir antroje vietoje likusį ukrainietį Andrejų Danilko (pasirodžiusį kaip Verka Serdiučka) aplenkė solidžiu skirtumu.

„4Fun“ net 12 balų skyrė Airija, 10 balų - Latvija, 3 balus - Didžioji Britanija, 2 balus - Baltarusija, 1 – Andora. Kaimynai estai mums neskyrė nė balo.

Tuo tarpu lietuviai daugiausia – 12 balų skyrė Gruzijai, 10 – Latvijai, 8 – Ukrainai. 7 mūsų balai atiteko Baltarusijai, 6 - Rusijai, 5 - Suomijai, 4 - Vengrijai, 3 - Prancūzijai, 2 - Moldovai, 1 - Slovėnijai.

J. Ritčik buvo patenkinta pasirodymu

Lietuvos grupė pasirodė devinta iš 24 dalyvių, iš karto po Vengrijos dainininkės pasirodymo. „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik dar prieš finalą teigė bijojusi, kad į sceną teks eiti po šios atlikėjos, kurios daina buvo panašios stilistikos.

Kaip pranešė lrt.lt, „4Fun“ savo pasirodymą įvertino gerai. J. Ritčik teigiamai atsiliepė apie konkurso organizatorių darbą – ir širmos apšvietimas, ir garso kokybė užtikrino profesionalų dainos „Love or Leave“ atlikimą. „4Fun“ lyderė po pasirodymo nedrįso prognozuoti, kelintą vietą grupė užims Eurovizijoje, tačiau tvirtino „padariusi viską, ką galėjo".

„Nors pasakysiu subjektyviai, tačiau manau, kad tai buvo geriausias mūsų pasirodymas, lyginant su pasirodymais nacionalinėje atrankoje ir visais bandymais Helsinkyje“, – lrt.lt kalbėjo „4Fun“ lyderė.

Kad J. Ritčik savo pasirodymu patenkinta, lrt.lt teigė ir Lietuvos Eurovizijos delegacijos vadovas Jonas Vilimas. „Pasirodymas tikrai kokybiškas. Šviesos pagaliau buvo suderintos taip, kaip buvo pageidaujama“, – sakė J. Vilimas.

Kitąmet vėl kausimės pusfinalyje

Nesurinkę pakankamai taškų, Lietuvos atstovai nepateko į pirmą dešimtuką, kuris būtų lėmęs mums vietą kitų metų konkurso finale.

Nemaža metų Euroviziją stebinčių žmonių nuomone, šis konkursas tapo politiniu šou, o ne tikruoju dainų konkursu, koks kažkada buvo. Jau anksčiau spėjome, kad visi liks nustebinti šių metų finalo balsavimo rezultatais. Nepasitvirtino „propaganda“, jog realūs nugalėtojai bus Vokietija, Baltarusija arba Ukraina.

Vos pasibaigus konkursui nugalėtoja Marija atvyko į spaudos centre pasidžiaugti kartu su žiniasklaida dėl, galima sakyti, netikėto laimėjimo. Iškart po jos spaudos konferencijos visi dalyviai, delegacijos, žiniasklaida ir gerbėjai buvo pakviesti į oficialų konkurso uždarymo vakarėlį.

Suomiai nepagalvojo, jog norinčių atšvęsti pergalę bus itin daug, todėl į uždarymo puotą šalia arenos įrengtoje patalpoje pateks ne visi. Pasak organizatorių, baiminamasi pažeisti priešgaisrinės saugos taisykles. Žmonės, likę be pakvietimų, skundėsi, jog tai buvo absurdiškai suorganizuotas renginys, pilnas neprofesionalumo įrodymų, nors ir menkų.

Eurovizijos žiūrovai Lietuvos atlikėjų nemėgsta

Ovidijaus Vyšniausko pasirodymas Dubline vykusioje Eurovizijoje 1994 metais buvo Lietuvos debiutas šiame konkurse. Tuomet jo daina „Lopšinė mylimai“ liko paskutinė.

1999 metais Eurovizija vyko Jeruzalėje, o mums atstovavo Aistė Smilgevičiūtė su daina „Strazdas“. Ji užėmė 20 vietą.

2001-aisiais Kopenhagoje Lietuvai atstovavo „Skamp" su daina „You Got Style“. Lietuviai užėmė 13 vietą.

2002 metais Taline dainavo Aivaras. Atlikęs dainą „Happy You“, jis užėmė priešpaskutinę vietą.

2004-aisiais Stambule dalyvavo Linas ir Simona su daina „What Happened To Your Love“. Jiems pritrūko vos dviejų pozicijų pusfinalio lentelėje, kad patektų į finalą.

2005 metais Kijeve dalyvavę Laura and "The Lovers" liko paskutiniai.

Pernykštė Eurovizija Atėnuose, kai "LT United" liko šešti, buvo sėkmingiausia Lietuvai.

Kaip vertinate Lietuvos atstovų „4Fun“ pasirodymą Eurovizijoje? Balsuokite puslapio dešinėje.

Eurovizijos finalo rezultatai

VietaŠalisBalai
1Serbija268
2Ukraina235
3Rusija207
4Turkija163
5Bulgarija157
6Baltarusija145
7Graikija139
8Armėnija138
9Vengrija128
10Moldova109
11Bosnija ir Hercegovina106
12Gruzija97
13Rumunija84
14Makedonija73
15Slovėnija66
16Latvija54
17Suomija53
18Švedija51
19Vokietija49
20Ispanija43
21Lietuva28
22Prancūzija19
23Didžioji Britanija19
24Airija5
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Plus Fm-Online
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją