Vojažo metu jie sutinka nemažai žinomų kosmoso personalijų, turi kęsti pagedusį robotą ir vieni kitų kompaniją.

Uždaryti nedidelėje erdvėje, kamuojami rutinos ir klaustrofobijos, žmogiškų emocijų ir užduoties atsakomybės, ar atlaikys tą milžinišką spaudimą vaikai – astronautai? Ar teisingu keliu juos veda jų laivas? Kas jų laukia kelionės pabaigoje?

Antanas Gluskinas “Krautuvėlė”

Mieste kyla nedidelė panika, nes liko kelios dienos iki keistos krautuvėlės atidarymo. Krautuvėlė prekiauja vienu keistu dalyku, kuris yra neapčiuopiamas.

Ir štai krautuvėlės atidarymo dieną prie jos susirenka žmonės ir žiniasklaidos atstovai. Niekas pirmas nedrįsta žengti žingsnio paslaptingos krautuvėlės link. Ir štai atsiranda savanoris, kuris žengia į krautuvėlės vidų. Kas jo laukia? Ką jis nusipirks? Ar iš viso nusipirks?

Ernestas Jankauskas ir Gabija Siurbytė “Mano sieloj šiandien šventė”

Tai istorija apie merginą, kuri sutinka padėti savo gerai draugei. Ji porai valandų tampa padavėja, nors niekada nėra dirbusi bare. Nei jai, nei jos draugei neatrodo, kad per tokį trumpą laiką galėtų atsitikti kažkas blogo – saulė šviečia, baro lankytojai linksmi, viskas turėtų būti paprasta. Tačiau ne viskas atrodo taip, kaip yra, net ir paprastame bare….

Jonas Banys ir Simonas Tarvydas “Ką padarė Džonis?”

Filmas apie persidirbusį ir streso iškankintą apskaitos konsultantą Džonį, kuris vieną rytą sužino, kad jo karjera, visas jo tolimesnis gyvenimas, o galbūt ir jo gyvybė priklauso nuo atsakymo į vieną paprastą klausimą – ką gi tokio jis padarė vakar? Atkirstas nuo išorinio pasaulio, ignoruojamas kolegų, kankindamas savo pertemptą atmintį, Džonis žingsnis po žingsnio atskleidžia stulbinančią virtinę neįtikėtinų įvykių.

Lengvas flirtas, pražiopsotas bučinys, nevaldoma aistra ir beprotiška žmogžudystė – tai tik laipteliai, vedantys filmo herojų prie atsakymo į klausimą „Ką padarė Džonis“.

Mantas Maldeikis “Ostija”

Kai šiuolaikinį visa ko perpildytą pasaulį užvaldę daugybė religijų, kai aplinkui tiek daug „laimės receptų“ - koks yra tavasis? Kas tikra, o kas tik tikroviškai atrodo?

Ši istorija tik parodo ir tik keletą veiksnių, kurie neakivaizdžiai deklaruoja laimingo gyvenimo formulę ir kartais netikėtų atsitiktinumų dėka viskas apsinuogina ir pasimato, kad tobuliausia panacėja yra placebas.

Ramunė Rakauskaitė „Sūrininkas“

Sūrininkas negali gyventi be sūrio ir savo žmonos. Tai jo gyvenimo didžioji aistra ir meilė. Tačiau šį žavų keisto elgesio vyrą nuolat supa jaunos ir gražios merginos. Kol sūrininko žmona liūdi, jo santykiai su moterimis pakeičia visų gyvenimą.

Tadas Vidmantas. “Gyvenimo obuolys“

Tai trumpa istorija apie jaunuolį, kuris jau nuo vaikystės svajoja apie Gyvenimo Obuolį. Jaunuolis nežino, nei kas JIS yra, nei kam JIS reikalingas, tačiau jam ši nežinia nėra kliūtis svajoti ir jo norėti. Herojus susapnuoja paslaptingą žmogų, kuris kažką žino apie tą paslaptingą daiktą.

Tačiau sapnas nutrūksta. Tuomet jis bando dar kartą užmigti ir susapnuoti sapno tęsinį...

Šarūnas Mačiulis “Paskutinis lašas”

Kur veda kelias? Kas piligrimai? Kas administruoja ir turi teisę stabdyti...? Bausti ( , ) negalima ( , ) pasigailėti. Prieš pasirinkdamas kur dėti kablelį, visada turi atminti, kad kablelis - ne taškas. Apie tai tikrais įvykiais paremtoje dramoje “Paskutinis lašas”.

Romualdas Lavrynovičius “Hipokrato priesaika”

Filmas "Hipokrato priesaika" pasakoja apie jauną medicinos studentę, kuri tapo vyriško aistringo smurto auką ir apie jos nenuspėjamus būdus, kaip ji vėl atrado sielos ramybę ir išsigydė nuoskaudas.

Žiūrovai pamatys autentišką, šiuolaikinį, studentišką Vilnių per personažės Vilmos akis, per jos emocinę prizmę.

Šarūnas Mikulskis “.......”

Nelegalia veikla besiverčiantis vyrukas noriai imasi dar vieno nešvaraus darbo – išvilioti paskutinius pinigus iš afrikiečių, per Lietuvą nelegaliai keliaujančių į išsvajotus vakarus.

Apsukrus niekšas pasiruošęs palikti pabėgėlius likimo valiai, pirmai progai pasitaikius. Kelios dienos praleistos kartu apverčia aukštyn kojom kruopščiai regztus planus.

AXX filmų „Gėrio“ tema premjera įvyks spalio 6 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją