Šį buką kazachų žurnalistą vaidinantis britų komikas Sasha Baronas Cohenas nuliūdino Kazachstaną ir jo prezidentą Narsultaną Nazarbajevą, kuris viliasi, kad juosta „Nomad“, pasakojanti apie kazachų genčių kovą išstumiant mongolų grobikus, pagerins šalies reputaciją pasaulio akyse, rašo dienraštis "The Times".

S.Barono Coheno naujasis filmas „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“ („Borat: Cultural Learnings of America Make Benefit Glorious Nation of Kazachstan“) po pirmųjų peržiūrų sulaukia vien susižavėjimo kupinų atsiliepimų. Didžiojoje Britanijoje jo premjera įvyks kitą mėnesį, maždaug tuo metu, kai N. Nazarbajevas turėtų apsilankyti Londone.

Rasistiniai ir moteris diskriminuojantys Borato pasisakymai, kuriuos jis rėžia keliaudamas aplink Ameriką, kur atvyko ieškoti ir vesti Pamelos Anderson, Kazachstano valdžią privertė ne juokais sunerimti, kad šis komikas gali paversti jų šalį pasauliniu pajuokos objektu.

Antisemitinių pažiūrų žurnalistas Boratas pristato savo tėvynę, kaip šalį, kur fermentuotas arklių šlapimas yra nacionalinis gėrimas, kur moterys autobusu važiuoti gali tik išorinėje jo pusėje, o homoseksualai nebeprivalo nešioti žydrų skrybėlių.

Tuo tarpu juosta „Nomad“ prasideda ir baigiasi prezidento N. Nazarbajevo žodžiais. Jos biudžetas – 40 mln. dolerių ir tai yra brangiausias Kazachstane statytas filmas.

Juostoje grįžtama į XVIII amžių. „Nomad“ pasakoja dailaus kovotojo Mansuro istoriją – jis gimė suvienyti kazachų genčių ir išvaduoti jų nuo iš Vakarų Mongolijos atklydusių okupantų.

Kazachstanas jau išpirko JAV televizijos stočių eterį tuo metu, kai N. Nazarbajevas lankysis Amerikoje, kaip ir eterio laiką tarptautiniuose palydoviniuose kanaluose, kad galėtų parodyti geresnį šalies įvaizdį kuriančią reklamą.

Kazachstano užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Jeržanas Ašikbajevas tvirtina, kad reklaminės kampanijos imtasi siekiant skatinti neprityrusią šalies turizmo pramonę, o ne atremti Borato įtaką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją