Vaizdo studija „Art stilius“ antradienio vakarą kavinėje „Sigutė“ surengė I-ąjį Lietuvoje vestuvinių filmų festivalį „Vestuvinis filmas 2006“. Vietoje trijų planuotų dienų, festivalis vyko vos vieną vakarą, tačiau tai nesutrukdė komisijos nariams įvertinti ir apdovanoti septyniolikos festivalio dalyvių.

„Geriausiu vestuviniu filmu 2006“ buvo pripažintas klaipėdiečio Rimanto Navicko pristatytas filmas. Autorius buvo apdovanotas diplomu ir pagrindiniu festivalio prizu – vaizdo kamera. Už „Geriausią operatoriaus darbą“ DVD grotuvu buvo apdovanotas kaunietis Salvijus Stravinskas.

Prizas už „Geriausiai sumontuotą filmą“ atiteko vilnietei Jūratei Jaseliūnienei, o už „Geriausio garso filmą“ buvo įvertintas šiaulietis Paulius Zabiela. Specialų 50 litų prizą už pristatytą vaidybinę komediją gavo marijampolietis Gintas Mickaitis.

Pasak festivalio organizatoriaus „Art stilius“ direktoriaus Valentino Ryžkovo, festivalis buvo surengtas norint atkreipti visuomenės dėmesį į vis didėjantį vestuvinių filmų poreikį ir jų kūrėjų profesionalumo augimą bei sugebėjimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją